Angelina Melnikova med dvema Američankama. Foto: EPA
Angelina Melnikova med dvema Američankama. Foto: EPA

21-letna Rusinja, ki je bila najboljša že v kvalifikacijah, je v finalu slavila s 56,632 točke pred Američankama Leanne Wong (56,340) in Kaylo DiCello (54,566).

Melnikova je na olimpijskih igrah v Tokiu z ekipo osvojila zlato, v mnogoboju pa je bila bronasta. Svoj program je opravila brez velike napake in se prvič v karieri veselila najprestižnejše zmage v športni gimnastiki.

Melnikova upravičila vlogo favoritinje v mnogoboju

V odsotnosti superzvezdnice Simone Biles in olimpijske prvakinje Sunise Lee, sta uspešno nastopili njuni rojakinji Wong na drugem in DiCello na tretjem mestu. Biles je od leta 2013 z izjemo Montreala (2017) osvojila vse mnogobojske krone na SP-jih.

Tekmo je zaznamoval tudi grd padec domačinke Hitomi Hatakeda, ki si je finale mnogoboja pritelovadila s četrtim dosežkom kvalifikacij. Po hudi poškodbi hrbta na treningu pred tekmo je morala nesrečna telovadka odpovedati finalni nastop. Hatakeda je padla z dvovišinske bradlje, zdravniki pa so ji diagnosticirali poškodbo osrednje hrbtenjače in podplutbe vretenc. Iz Japonske zveze so sporočili, da je pri zavesti, več informacij glede njenega zdravstvenega stanja pa za zdaj ni znanih.

V kvalifikacijah mnogoboja je nastopila tudi slovenska telovadka Lucija Hribar, ki je imela lepo priložnost za današnji finale, vendar jo je po padcih z bradlje in gredi zapravila. Tekmo je končala na 38. mestu.

V petek je na sporedu moški finale mnogoboja. Prvi favorit je olimpijski prvak, domačin Daiki Hašimoto.