Anja Štangar se je zmagoslavno vrnila na tatami. Foto: www.alesfevzer.com
Anja Štangar se je zmagoslavno vrnila na tatami. Foto: www.alesfevzer.com

"Po današnjem tekmovanju se počutim zelo nenavadno. Po daljši odsotnosti iz blazin zaradi zdravljenja sem se vrnila nazaj na tatami. Že dolgo nisem občutila toliko adrenalina kot danes na tekmovanju. Bilo mi je v veselje, boriti se na tej tekmi v Novi Gorici in čisto vseeno mi je bilo, katere nasprotnice bi dobila. Velik dosežek je bil zame že to, da sem se postavila na blazino," je po decembra prebolelem raku povedala Anja Štangar.

Sorodna novica Anja Štangar se bojuje z zahrbtno boleznijo

"Ko sem začela zdravljenje, sem si vedno predstavljala, da bom zmagala, ko bo na blazini sodnik pokazal name, in ne ko bom stopila z onkološkega inštituta. Današnjih občutkov ne morem opisati, počutim se neverjetno srečno. Čeprav sem se v finalu znašla v zaostanku, sem si rekla, da se bom borila naprej in tako prišla do svojega meta, s katerim sem izenačila in potem še zaključila dvoboj v svojo korist," je še za Judo zvezo Slovenije dejala 25-letnica.

Skupaj se je sicer na treh tatamijih odvilo 159 borb, tekmovalo je 51 judoistk in 93 judoistov.

Naslovov državnih prvakov so se pri moških veselili David Štarkel v kategoriji do 60 kg, Tobias Furst Črtanec do 66 kg in Nik Purnat do 73 kg. Do 81 kg je bil najboljši Matej Vidmar, Aljaž Gostenčnik pa si je konkurenco pokoril v kategoriji do 90 kg. Do 100 kg je bil najboljši David Kukovica, v odprti kategoriji nad 100 kg pa je pričakovano slavil Vito Dragić.

Pri ženskah je bila v kategoriji do 48 kg najboljša Nuša Perovnik, v štiri kg težji kategoriji pa je slavila Teja Tropan. Tina Trstenjak je pričakovano postala državna prvakinja do 63 kg, potem ko v Novi Gorici ni bilo Andreje Leški, ki je olimpijsko prvakinjo ugnala na evropskem prvenstvu v Pragi novembra lani. Letos februarja pa je bila v finalu grand slama v Tel Avivu Trstenjakova v finalu boljša od Leškijeve.

V kategoriji do 70 kg je naslov osvojila Lia Ludvik, do 78 kg pa je bila uspešna Anka Pogačnik. V odprti kategoriji nad 78 kg je slavila Nicki Norčič.

Tina Trstenjak državna prvakinja do 63 kilogramov