Foto:
Foto:

Čriček je bil skupni zmagovalec svetovnega pokala lani in je v zadnjem obdobju vrhunsko formo potrdil z etapnima zmagama na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Po mnenju poznovalcev naj bi bil Italjanov največji konkurent Kazahstanec Aleksandr Vinokurov.

Na prvi dirki bodo Bettinija najbolj ogrožali predvsem specialisti za šprint. Po mnenju strokovnjakov je trasa pisana na kožo šprinterjem. Tako imajo največ možnosti, da prvi prečkajo ciljno črto v San Remu Nemec Erik Zabel, svetovni prvak Španec Freire in Italijana Pettachi ter Cippolini.

Na prvi dirki bosta nastopila tudi Martin Derganc in Uroš Murn. "Pred uvodno dirko sem sodeloval na etapni dirki Tirreno - Adriatico, tako da sem dobro pripravljen, seveda pa sam nimam nobenih posebnih načrtov. V ekipi imamo naloge točno razdeljene in vsi vemo, da cela ekipa dela za prvega zvezdnika Cipollinija," je pred nastopom na nedeljski dirki dejal Derganc (Domina Vacanze), ki te tekme nima v najlepšem spominu, saj je lani nesrečno padel in utrpel pretres možganov.

Uroš Murn (Phonax) pa na uvodni dirki svetovnega pokala ne bo imel vloge pomočnika, saj v njegovi ekipi ne bo nastopil kapetan moštva Tyler Hamilton.

Tudi letos bo za skupni seštevek štelo deset dirk. Sezona se bo končala z dirko po Lombardiji.

SPORED DIRK

20. 3.: Milano-San Remo
4. 4.: Po Flandriji (BEL)
11. 4.: Pariz-Roubaix
18. 4.: Amstel Gold Race (NIZ)
25. 4.: Liege-Bastogne-Liege (BEL)
1. 8.: VN Hamburga
7. 8.: Clasica San Sebastian (ŠPA)
22. 8.: VN Züricha
10.10.: Pariz-Tours
16.10.: Po Lombardiji (ITA)