Najhitrejši na nedeljskem duatlonu: Bojan Cebin (2.), Klemen Bojanc (1.) in Staš Tomšič (3.). Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Najhitrejši na nedeljskem duatlonu: Bojan Cebin (2.), Klemen Bojanc (1.) in Staš Tomšič (3.). Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Po uspešni lanski premieri v industrijski coni Komenda so se organizatorji, TK Trisport Kamnik, potrudili, da kljub vsem omejitvam tudi letos izpeljejo prireditev. Bojazen, da bo nagajalo vroče vreme, je bila odveč, saj so bile razmere za tekmovanje idealne. Večji del popoldneva je bilo vreme oblačno in suho s temperaturo 23 stopinj. Nastopilo je skoraj 150 tekmovalcev iz vseh slovenskih klubov, vsi so bili predvsem zadovoljni, da se je sezona le začela.

Potem ko so svoje delo opravili najmlajši (cici duatlon) oziroma kadeti (super sprint), so ob 16.15 štartali člani in mladinci v sprint duatlonu (5 kilometrov teka, 20 kilometrov kolesarjenja v šestih krogih, 2,5 kilometra teka). Zmagal je 21-letni Klemen Bojanc (Triatlon Lajf; 55:55), ki je v petek tekmoval še na Poljskem na uvodni tekmi evropskega pokala in med člani osvojil 38. mesto. V Komendo je prišel po zmago, a se je moral zelo potruditi. Na prvem teku in na kolesu je bil ob njem ves čas Bojan Cebin (TK Inles Riko Ribnica; 56:14), Bojanc je imel tudi krče, vseeno pa je zadnji del preizkušnje (2,5 km teka) začel na polno, se otresel tekmeca in ga premagal za 19 sekund. Tretji je bil Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica; 58:50).

Pri ženskah je bila zanesljivo najhitrejša Monika Bartol (Inles Riko Ribnica; 1:03:49), drugo mesto je osvojila Monika Peterka (3Šport; 1:06:29), tretje pa Ana Seliškar (Novo mesto; 1:07:13).

Naslednji konec tedna tekmovalce čaka 6. triatlon Ljubljana.