Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odlok se nanaša na športnike iz Lige NBA, Lige WNBA, Lige NHL, Lige MLB ter športnike, ki so del teniških združenj ATP ali WTA in golfskih združenj PGA ali LPGA, je mogoče prebrati na uradni državni spletni strani.

Za omilitev ukrepov so se odločili v podporo ponovnemu zagonu gospodarstva. "Profesionalni športni dogodki predstavljajo veliko finančnih koristi, obenem pa predstavljajo tudi skupen ponos in državno enotnost. V današnjem času Američani potrebujejo svoje športe. Čas je za ponoven zagon ekonomije in čas je, da se naši profesionalni športniki vrnejo na delo," je dejal v petek ob podpisu odloka Chad Wolf, vodilni predstavnik na ministrstvu za domovinsko varnost.

Ameriški predsednik Donald Trump želi čim prej ponovno zagnati ameriško gospodarstvo, ki ga je koronavirus močno prizadel. Ob začetku epidemije so ZDA hitro prepovedale vstop v državo iz Kitajske in pozneje iz Irana in Evrope, zdaj pa se bodo poleg športnikov v državo lahko vrnili tudi člani osebja in člani njihovih družin.