Sašo Taljat in Luka Božič sta skupaj osvojila že tri medalje - dva naslova svetovnega prvaka v spustu in bron na SP-ju v slalomu na divjih vodah, prav v Seu d'Urgellu. Tokrat jima reka Segre ni bila naklonjena. Foto: Ervin Čurlič
Sašo Taljat in Luka Božič sta skupaj osvojila že tri medalje - dva naslova svetovnega prvaka v spustu in bron na SP-ju v slalomu na divjih vodah, prav v Seu d'Urgellu. Tokrat jima reka Segre ni bila naklonjena. Foto: Ervin Čurlič
Ne najboljši slovenski dan

Slovenca sta z enim dotikom (18. vratca) v finalu za več kot štiri sekunde in pol (+4,59) zaostala za zmagovalcema Pavolom in Petrom Hochschornerjem ter zasedla deveto mesto. Za slovenski dvojec je to mesto slabša uvrstitev kot na lanskem prvenstvu v Bratislavi.

Določene stvari popravila, toda ...
"Vožnja je bila sicer malo hitrejša, toda sam z njo še nisem zadovoljen. Nisva popravila tistega, kar sva si zadala. V prvih dveh vratcih sva bila boljša, steklo je, ampak nisva ubrala prave linije," je po nastopu povedal Božič. Tudi Taljat je podobnega mnenja. "Se strinjam z njim. Določene stvari sva popravila, na določenih sva se malo uštela, tako da se na koncu ni izšlo najbolje," je dejal Taljat in priznal, da trenutno pač sodita na mesto, ki sta ga zasedla.

Hochschornerja že 6. na vrhu
Druga sta bila Francoza Nicolas Peschier in Pierre Labarelle (+0,60), tretja pa še ena slovaška naveza - Ladislav in Peter Skantar (+1,56). To je že šesti evropski naslov za trofejno slovaško dvojico Hochschorner.

V finale po fantastičnem spodnjem delu
Božič in Taljat, ki sta na tej progi pred dvema letoma osvojila bron na svetovnem prvenstvu, sta polfinale končala na petem mestu. Vožnje sicer nista dobro začela, saj ju je takoj odneslo iz želene smeri proti zidu, toda v drugi polovici proge sta z izvrstnim veslanjem nadoknadila zaostanek in se brez težav prebila med finaliste.

Kralj-Hočevar prepočasna za dobro sekundo
Dejan Kralj in Simon Hočevar sta bila v isti disciplini na 14. mestu za dobro sekundo prepočasna za najboljšo deseterico.

Za kajakašici usodne kazenske sekunde
V kajaku sta nastopili Eva Terčelj in Urša Kragelj, a sta ostali brez finala. Na progi sta bili sicer dovolj hitri, a kazenske sekunde so ju stale ponovnega veslanja. Kragljeva, tretja na lanskem evropskem prvenstvu, je bila 12., Terčeljeva pa je bila 15. Slednja je sicer dosegla tretji čas, a je dobila kar šest kazenskih sekund.

Na ekipnih tekmah dvojna zmaga Čehov
Ob koncu današnjega programa so se na ekipnih tekmah pomerili še dvojci in kajakašice. Med dvojci so slavili Čehi pred Slovaki in Nemci, med kajakašicami pa Čehinje pred Avstrijkami in Slovakinjami. Slovenska dekleta so bila šesta, dvojci pa sedmi, oboji so tekmovanje končali v kvalifikacijah.

Meglič brani srebro iz Bratislave
Zadnji dan se bodo za odličja borili še kanuistke, kanuisti in kajakaši. V posamični konkurenci bosta Slovenijo v polfinalu C-1 zastopala Benjamin Savšek in Anže Berčič, med kajakaši pa bo nastopil le Jure Meglič, ki brani srebro s prejšnjega prvenstva. V ekipni tekmi kajakašev bosta Kauzer in Brus skupaj z Megličem med favoriti za medaljo.

Ne najboljši slovenski dan