Selektor Andrej Dobovičnik seveda želi, da bi njegovi varovanci v Laškem osvojili prvo mesto. Foto: Aleš Fevžer
Selektor Andrej Dobovičnik seveda želi, da bi njegovi varovanci v Laškem osvojili prvo mesto. Foto: Aleš Fevžer



Na evropsko prvenstvo se bodo iz glavnega dela kvalifikacij neposredno uvrstili zmagovalci sedmih kvalifikacijskih turnirjev, drugouvrščene reprezentance in najboljša tretjeuvrščena pa bodo igrale dodatne kvalifikacije.

"Zelo smo zadovoljni, da imamo turnir spet v Sloveniji. To je dokaz, da NZS dela kredibilno, da dobro organiziramo dogodke in ne nazadnje je to priznanje našemu futsalu, ki je v zadnjem obdobju z uvrstitvami na EP naredil korak naprej in pokazal, kam spada. Imamo zelo jasne ambicije in cilje. Na eni strani si želimo turnir organizirati na mednarodni ravni in dokazati, da nismo kar tako dobili EP 2018, po drugi strani pa imamo tudi športne cilje," je na začetku novinarske konference v Ljubljani povedal generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.

"Glede na to, da smo v zadnjem obdobju preizkusili kar nekaj novih igralcev, je bila izbira 14 igralcev negotova do zadnjega trenutka. Preizkusili smo kar nekaj mladih igralcev, in sicer zaradi dveh razlogov. Eden je ta, da so manjkali ali bili poškodovani standardni igralci, drugi pa je ta, da je treba razmisliti tudi o pomladitvi reprezentance, na koncu koncev nas čaka tudi EP doma in brez teh mednarodnih tekem tudi mladi težko napredujejo. Čeprav je okostje reprezentance enako, so na seznamu dve, tri nova imena. Na tem turnirju ne računam, da bodo ti dobili kako večjo minutažo, vendar so misli usmerjene tudi naprej. Mislim, da seznam ni presenečenje, okvir ekipe je že nekaj časa enak," je pojasnil Dobovičnik in se ozrl na cilje na turnirju.

"Cilj je evropsko prvenstvo. Radi bi nadaljevali to kontinuiteto uvrščanja na EP. Naredili smo korak naprej, res pa je, da tudi druge reprezentance vlagajo v futsal in napredujejo. Težko je kar koli obljubljati, jaz osebno ne bi bil nezadovoljen z drugim mestom, ki nam omogoča dodatne kvalifikacije, ampak ker je turnir doma, vsi razmišljamo o tem, da napademo Češko in Francijo in si poskušamo že v Laškem zagotoviti nastop na EP-ju," pravi Dobovičnik, ki v skupini 5 kot glavnega tekmeca vidi Češko in Francijo, medtem ko bo Norveška po njegovem bržčas končala pri dnu lestvice.

Slovenija bo tekme igrala 18. marca ob 18.30 proti Norveški, ki so jo dvakrat premagali na začetku leta na prijateljskih tekmah, 19. marca ob 20.00 proti Franciji in 21. marca ob 18.30 proti Češki.

Seznam Slovenije za kvalifikacije v Laškem:
Kristjan Čujec (Asti), Sebastijan Drobne (Brezje), Matej Fideršek (Brezje), Nejc Hozjan (Puntar), Alen Fetić (Tommy Split), Uroš Kroflič (Dobovec), Aljaž Kusterle (Oplast Kobarid), Benjamin Melink (Adriatica), Alen Mordej (Dobovec), Rok Mordej (Dobovec), Igor Osredkar (Novo vrijeme), Damir Puškar (Litija), Tilen Štendler (Adriatica), Gašer Vrhovec (Litija).