Ogorčen boj za zmago med Žigo Podgorškom in Ulom Denšo je dobil Podgoršek, član kamniškega kluba Utrip. Zanimivo je, da je imel Podgoršek v četrtek naročeno cepljenje proti covidu, ki ga je zaradi državnega prvenstva prestavil. Foto: Organizator
Ogorčen boj za zmago med Žigo Podgorškom in Ulom Denšo je dobil Podgoršek, član kamniškega kluba Utrip. Zanimivo je, da je imel Podgoršek v četrtek naročeno cepljenje proti covidu, ki ga je zaradi državnega prvenstva prestavil. Foto: Organizator

V Poslovni coni Komenda se je z Ambrož duatlonom 2021 končala domača sezona tekmovanj v duatlonu oziroma triatlonu. Absolutni državni prvak v sprint duatlonu v moški konkurenci je postal Žiga Podgoršek (TK Utrip), ki je po 5 km teka, 20 km kolesarjenja in 2,5 km teka s časom 58:27 za šest desetink sekunde ugnal mlajšega mladinca Ula Denšo (TK Ljubljana).

"To je bila dobra trening tekma pred svetovnim prvenstvom," nam je povedala Monika Bartol, ki je v Komendi zanesljivo ubranila lansko zmago. Razmere so bile drugačne, lani je bila prireditev avgusta, tokrat pa ob hladnem (in nekoliko vetrovnem) vremenu, saj se je temperatura v nedeljo popoldne ob koncu tekmovanja spustila že pod 10 stopinj. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"Za mano je super tekma, dobil sem najlepše darilo za 18. rojstni dan, ki sem ga praznoval v soboto. V finišu sem ugnal Ula. Mislim, da si vsak želi na tak način zmagati. Bilo je vrhunsko, sicer malo hladno, ampak tudi na tak dan je treba dirkati," je povedal Podgoršek, ki sezone še ni končal. Na Ljubljanskem maratonu bo tekmoval v teku na 10 kilometrov, konec oktobra pa ga na Sardiniji čaka še preizkušnja v triatlonu s krosom.

Tretji je bil s 40 sekundami zaostanka Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica). Branilec lanske zmage v Komendi Klemen Bojanc ni nastopil, saj je (tako kot Tjaša Vrtačič in Jakob Medved) tekmoval na članskem evropskem pokalu v triatlonu v Barceloni.

Pri ženskah je Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica) prepričljivo ubranila zmago z lanskega Ambrož duatlona. S časom 1:04:15 je za skoraj štiri minute premagalo prvo zasledovalko Tanjo Kompan (TK Trisport Kamnik), tretja pa je bila Lara Mihevc (TK Logatec).

"Tekma je bila lepo organizirana, vreme je zdržalo do konca, nekaj kapljic dežja je padlo šele po tem, ko smo že vsi opravili s kolesom. Pred tekmo smo mislili, da bo mrzlo, ampak ko si na tekmi, se hitro segreješ," je povedala Monika Bartol, ki je imela poleti nekaj zdravstvenih težav in en mesec ni mogla trenirati. Čez mesec dni jo čaka precej večji izziv, svetovno prvenstvo v duatlonu v Španiji.