Luka Božič in Sašo Taljat sta pred tednom dni zmagala na prvi tekmi svetovnega pokala v Londonu.
Luka Božič in Sašo Taljat sta pred tednom dni zmagala na prvi tekmi svetovnega pokala v Londonu. "Dobro sva začela sezono, po navadi je bilo ravno obratno. Da sva začela slabše in jo potem bolje končala. A kot kaže, sva se res dobro navadila na nov čoln, upam, da bo ta pripravljenost zdržala do konca sezone," je pred tekmo napovedal Božič. Foto: Nina Jelenc

Tekmovanje se bo začelo v petek, 13. junija, ko bodo na sporedu kvalifikacije v vseh kategorijah. V soboto bodo na programu polfinali in finali za kanuistke, kanuiste in kajakaše ter ekipne preizkušnje v omenjenih kategorijah. V nedeljo boj za najvišja mesta čaka še kajakašice in dvojce.

Tokrat brez Kauzerja
Najuspešnejši slovenski tekmovalec v Tacnu Peter Kauzer, ki je na tem prizorišču zmagal trikrat, bo tokrat manjkal, saj si je na tekmi v Londonu izpahnil ramo. Glavni slovenski aduti bodo tako kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič, kajakaš Janoš Peterlin, kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj ter člana dvojca Sašo Taljat in Luka Božič.

Jelenc: Doma se veselimo dobrih rezultatov
"V Tacnu žal ne bomo nastopili s povsem polno zasedbo, manjkalo bo nekaj mlajših tekmovalcev, ki zaključujejo šolo. Naši tekmovalci domačo progo dobro poznajo, žal ne bo Petra Kauzerja, ki se je poškodoval. Danes ga čaka magnetna resonanca, bomo videli, kako dolga rehabilitacija ga čaka, zna se zgoditi, da je sezona zanj končana. Bodo pa nastopili vsi, ki so bili na evropskem prvenstvu na Dunaju in na prvi tekmi svetovnega pokala v Londonu, saj so prikazali dobro pripravljenost in dobrih rezultatov se veselimo tudi doma,
" je pred tekmo svetovnega pokala dejal direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

V sredo uvod na Ljubljanici
Kot uvod v tekmo svetovnega pokala bo v sredo zvečer v središču Ljubljane pri Tromostovju na sporedu še ekshibicijski paralelni slalom in tekma v "supih" (stoječe veslanje na deski).