Veliko veselje igralcev Dobovca na Vrhiniki. Foto: NZS
Veliko veselje igralcev Dobovca na Vrhiniki. Foto: NZS

Dobovec si lahko šesti naslov oziroma petega zapored zagotovi v petek, 26. maja, na domačem parketu.

Za razliko od prve tekme, ki se je končala z izidom 6:2, je bila druga veliko bolj izenačena. Redni del se je končal z 1:1, tako da je odločitev o zmagovalcu padla šele po streljanju šestmetrovk.

Dobovec, ki je letos že osvojil pokalni naslov, je povedel z zadetkom Vedrana Matoševića v 29. minuti, štiri minute pred koncem tekme pa je izenačil Max Vesel. 10 sekund pred koncem rednega dela je Uroš Đurić po prodoru z leve strani zadel vratnico.

Pri strelih s šestih metrov je Dobovec zadel petkrat, pri domačih pa je že v prvi seriji ni bil natančen Đurić, Peček je njegov strel odbil. Niko Cesarec je v peti seriji zagotovil Dobovcu zmago.

Simeunović: Če se vrnemo v tej seriji na Vrhniko, bo gledalcev še več
"Ko takole izgubiš, ni lahko. Igrali smo dobro, trudili smo se, dali smo vse od sebe. A na koncu nisi nagrajen. Dobovec je bil boljši po 6-metrovkah, odločile so izkušnje. Tako kot v polfinalu pokala v Podčetrtku. Fantom nimam pa kaj očitati, odigrali so dobro. Če Dobovec omejiš na en gol v rednem delu, potem pomeni, da si igral dobro. Po porazu je težko biti zadovoljen. Bil je pravi futsal praznik, veliko ljudi se je zbralo. Verjamem, da gredo domov zadovoljni. Kljub temu da smo izgubili. Vedno pravim: lahko izgubimo, a srce smo pustili na terenu. To smo danes naredili. Če se vrnemo v tej seriji na Vrhniko, bo gledalcev še več,“ je povedal trener Silika Mile Simeunovič.

Morina: Nič še nismo naredili
"Na Vrhniko smo prišli po zmago. To šteje. Moji igralci so spet potrdili svoje kvalitete in karakter, ko je bilo to najbolj treba. Ves teden smo imeli težave, igralci vedo, o čem govorim. Kakšna bo ta druga tekma finala, je bilo jasno že v petek zvečer. Celo tekmo, njen scenarij, sem imel narisan. Zmaga je pomembna, naj fantje uživajo, ker so naredili veliko stvar: vodimo 2:0. A bom opozoril: nič še nismo naredili!“ je bil uspeha vesel gostujoči trener Kujtim Morina.


Finale, druga tekma:
SILIKO VRHNIKA - DOBOVEC 0:2
* 5:6 (1:1, 0:0)
400; Vesel 36.; Matošević 29.

* - po streljanju 6-m


Tretja tekma, petek, 26. maja, ob 20.00:
DOBOVEC - SILIKO VRHNIKA

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.