Igralci Dobovca so dosegli nov mejnik v slovenskem dvoranskem nogometu, uvrstili so se v četrfinale Lige prvakov. Foto: Sandi Škvarč
Igralci Dobovca so dosegli nov mejnik v slovenskem dvoranskem nogometu, uvrstili so se v četrfinale Lige prvakov. Foto: Sandi Škvarč

Evropska nogometna zveza (Uefa) je potrdila, da se pari četrtfinala oblikujejo na podlagi količnika klubov, osem udeležencev finalnega turnirja, ki bo med 28. aprilom in 3. majem v beloruski prestolnici Minsku, pa je znanih po sobotnih petih tekmah.

Sorodna novica Dobovec s podjetniško pobudo v Evropo

Poleg Dobovca in Barcelone so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, ruska Ugra Yugorsk in KPRF Moskva, kazahstanski Kairat ter lizbonska Sporting in Benfica. Igrali bodo na izpadanje, o napredovanju pa bo letos odločala le po ena tekma.

Dobovec se je že 18. februarja kot prvi slovenski klub v zgodovini uvrstil na zaključni turnir elitne Lige prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatyju v Kazahstanu v osmini finala premagal moštvo Aktobeja z 2:1. Za domače je že v deveti minuti zadel Brazilec Victor Hugo Silva Oliveira. Po le 27 sekundah drugega dela je Vedran Matošević izenačil, na začetku 24. minute pa je za zmago Dobovca zadel Klemen Duščak.

Pari Lige prvakov, četrtfinale:
DOBOVEC - BARCELONA
INTER - UGRA YUGORSK
SPORTING - KPRF
KAIRAT ALMATY - BENFICA