Dobovec je bil novembra 2019 v Moskvi blizu celo uvrstitvi na sklepni turnir četverice v Ligi prvakov. Foto: Sandi Škvarč
Dobovec je bil novembra 2019 v Moskvi blizu celo uvrstitvi na sklepni turnir četverice v Ligi prvakov. Foto: Sandi Škvarč

Za Dobovec sta zadela Luka Perić v 16. in 24. minuti ter Tihomir Novak v 40.

Vodilna ekipa 1. SFL se je veselila tesne, a zaslužene zmage. Na 19. evropski tekmi je Dobovec slavil 12., izpolnil zastavljen cilj in se četrtič uvrstil v ta del tekmovanja.

Slovenski prvaki iz Rogatca so prevladovali, čeprav so igrali brez kapetana Roka Mordeja, ki je počival zaradi rumenega kartona. Imeli so deset strelov več v okvir vrat, a morali ves čas loviti domačine. Ti so prvič povedli na začetku 3. minute, Brazilec Veve pa je po izenačenju Perića v 16. minuti tri minute pozneje poskrbel za vodstvo Maltežanov ob polčasu.

V nadaljevanju je Perić najprej v 24. minuti izenačil, gostje so nato še dvakrat zadeli okvir vrat, Novak pa je v zadnji minuti zadel za končnih 3:2.

Morina: Ni se lahko vrniti proti taki ekipi

"Presrečen sem, da smo zmagali. To je zelo pomembna in zelo težka zmaga. Vedeli smo, kaj nas čaka, saj je malteška ekipa sestavljena iz dobrih tujih igralcev, predvsem Brazilcev. Kapo dol pred fanti. Vedno, ko je najbolj pomembno in potrebno, pokažejo pravi obraz. Ni lahko biti dvakrat v zaostanku na gostovanju in se vrniti proti taki ekipi," je tekmo ocenil trener Kujtim Morina.

Tekmeca v osmini finala bo Dobovec dobil v četrtek na žrebu v Nyonu. Osmina finala bo med 16. in 21. februarjem, o napredovanju na sklepni turnir osmerice (ta bo predvidoma konec aprila v Minsku) pa bo tako kot tokrat odločala ena tekma. Naslov brani Barcelona.

Osmina finala:

Luxol St. Andrews (MLT) - DOBOVEC 2:3 (2:1)
Celino Alves 3., Veve 19.; Perić 16., 24., Novak 40.