Nogometaši v Prvi ligi bodo od ponedeljka lahko normalno trenirali. Naslednji teden bo znan tudi razpored proestalih enajstih krogov do konca prvenstva. Foto: NK Maribor
Nogometaši v Prvi ligi bodo od ponedeljka lahko normalno trenirali. Naslednji teden bo znan tudi razpored proestalih enajstih krogov do konca prvenstva. Foto: NK Maribor

Izvedba športnih tekmovanj je dovoljena do vključno državne ravni v športnih panogah in v uradnih tekmovalnih sistemih brez gledalcev.

Na dopisni seji vlade sprejeti odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti pomeni, da se v ponedeljek lahko začnejo tudi vadba in tekme v kolektivnih športnih, ki so imeli po prejšnjem odloku dovoljenje za začetek svojih dejavnosti v polnem obsegu od 23. maja.

Z 18. majem bo dovoljeno tudi izvajanje javno veljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu in licenčnih seminarjev nacionalnih panožnih športnih zvez.

Zelena luč za nadaljevanje Prve lige
Odločitve so se zelo razveselili nogometaši v Prvi ligi TS, sezona se bo tako lahko nadaljevala predvidoma 6. junija.

V četrtek zvečer je vlada preklicala epidemijo covida-19, ki je bila razglašena 12. marca. V veljavi pa ostajajo vsi zaščitni ukrepi za preprečitev širjenja virusa, ki niso bili preklicani.
Zdravstvene oblasti so zato prebivalce pozvala k upoštevanju priporočil za socialno distanco, uporabo mask in higieno kašlja. Pri treningih in tekmovanjih je treba upoštevati še navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za posamezne športe.

Organizator tekmovanja mora zagotoviti, da so v prostoru le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja, tekmovalci, sodniki, trenerji, zdravstveno osebje, ter nujno spremljajoče osebje, na primer zapisnikar, računalničar.

Za nadzor nad izvedbo tekmovanj morajo nacionalne panožne zveze imenovati odgovorne osebe in njihove kontaktne podatke posredovati ministrstvu, pristojnemu za šport.