Ema Kozin. Foto: BoBo
Ema Kozin. Foto: BoBo

Kot vse kaže, bo njena tekmica – če ne bo zapletov glede potovanja iz Južne Amerike v Evropo – Urugvajka Chris Namus.

Kozinova je pod vodstvom svojega trenerja Rudija Pavlina že dobra dva meseca v polnem delovnem procesu. Na dan opravi po dva naporna treninga, na medijskem dnevu pa je v prostorih športnega centra Gepard v Ljubljani med dopoldansko vajo zamenjala dva "sparing" partnerja.

Marčevski izbruh epidemije novega koronavirusa je nekoliko zavrl njen boksarski razvoj, a je ves čas delala po začrtanem in prilagojenem programu. Tokrat se je povsem posvetila analizi kakovostne tekmice iz Urugvaja in si močno želi doseči jubilejno 20. zmago na svojem 21. dvoboju. En dvoboj se je končal z neodločenim izidom.

"Za zdaj sta Emina psihološka in telesna pripravljenost povsem usmerjeni v dvoboj z Namusovo, čeprav je že dosegla takšno raven, da se lahko pomeri z vsako boksarko na svetu. V preteklosti so se v zadnjih trenutkih že dogajale zamenjave tekmic, a Ema je pripravljena. Trenutno je povsem osredotočena na svojo tekmico iz Urugvaja, če bo sledila zamenjava, se bomo temu tudi prilagodili," je o nekoliko negotovem prihodu Namusove v Evropo dejal njen trener Pavlin.

"Tekmovalnega ringa nisem okusila od letošnjega februarja, tako da komaj čakam septembrsko preizkušnjo v Nemčiji," je uvodoma dejala Kozinova. "Smo že v sklepni fazi priprav, ko je glavni poudarek na 'sparingu'. V zadnjem času smo naredili veliko glede same tehnike boksa, po dolgi odsotnosti zunaj ringa se je vrnil tudi tisti pravi občutek. Zadovoljna sem s svojim napredkom, v zelo kratkem času sem na številnih ravneh naredila korak naprej," je dodala Ljubljančanka.

"Gre za zelo neugodno boksarko, ki je od mene nekoliko višja, to razliko v centimetrih pa zna uporabiti sebi v prid. A verjamem v našo strategijo in taktiko, prepričana sem, da je pravšnja in me bo vodila do končne zmage," je na koncu povedala Kozinova.

Mlada ljubljanska boksarka je imela zadnji dvoboj februarja letos, ko je v Donauwörthu nokavtirala Srbkinjo Radano Knežević. Pred tem je lanskega oktobra v Ljubljani po hudem in izenačenem obračunu po točkah premagala izkušeno Švedinjo Mario Lindberg.