Benjamin Savšek bo prvi slovenski adut med kanuisti. Foto: Nina Jelenc
Benjamin Savšek bo prvi slovenski adut med kanuisti. Foto: Nina Jelenc

Na olimpijski progi v Lee Valleyju bo nastopilo tudi enajst slovenskih čolnov - po trije kajakaši, kajakašice in kanuisti ter dvojec in kanuistka. Vozovnice za Rio de Janeiro bo dobilo najboljših 15 držav v kajakaški konkurenci moških in žensk, 10 državam bo mesto pripadlo v kanuju ter osmim med dvosedi.

V kanuju bo prvo ime ekipe zdajšnji evropski prvak Benjamin Savšek. Poleg Savška bosta slovenske barve zastopala še Luka Božič in Jure Lenarčič. Božič bo skupaj s Sašem Taljatom nastopil tudi v dvojcu, Primorca branita naslov, osvojen na lanskem SP-ju v Deep Creeku.

Nekoliko neprijetne spomine na londonsko progo ima najbolj izkušen kajakaš v ekipi. Peter Kauzer si je na lanskem svetovnem pokalu v britanski prestolnici poškodoval ramo, zaradi katere je moral izpustiti celo sezono. A poškodba je zgodovina, cilji pa znova visoki. Zmagovalec letošnjega svetovnega pokala slalomistov bo imel v ekipi družbo Simona Brusa in Janoša Peterlina.

Pri kajakašicah bodo olimpijske norme lovile Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak, med kanuistkami pa bo nastopila Alja Kozorog.

Prenosi finalov bodo v soboto in nedeljo na TV SLO 2 in MMC-ju.