Igrišče v Smledniku bo gostilo žensko evropsko prvenstvo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Igrišče v Smledniku bo gostilo žensko evropsko prvenstvo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Tekmovanje, ki bi sicer moralo biti na Finskem, bo gostilo igrišče Cubo pri Smledniku, in sicer od 30. septembra do 3. oktobra.

Evropsko prvenstvo za ženske, ki nimajo statusa profesionalnih igralk, bo eno največjih mednarodnih tekmovanj v Sloveniji letos. Igrišče Cubo je EP za ženske gostilo že leta 2012 in tedaj se je prvenstva udeležilo 144 igralk iz 25 držav.

Evropsko prvenstvo je za večino udeleženk odskočna deska za vstop med profesionalke. Leta 2012 je Katja Pogačar denimo osvojila 24. mesto, večina igralk iz tedanje prve deseterice pa zdaj nastopa na eni od profesionalnih turnej.

Letos so število igralk omejili na 120, saj je konec septembra dan precej krajši in obstaja bojazen, da vse tekmovalke v primeru slabega vremena ne bi mogle zaključiti predvidenega dnevnega kroga osemnajstih lukenj.

Evropska golf zveza (EGA) je spremembo lokacije evropskega prvenstva že vključila v svoj koledar, Slovenijo pa predstavlja kot zeleno in varno destinacijo.

"Ponosni smo, da nam je EGA zaupala tako veliko tekmovanje. Slovenijo je izbrala zaradi dobrih izkušenj iz 2012 ter dejstva, da smo geografsko v središču Evrope, tako da bodo lahko tekmovalke k nam prišle tudi z lastnimi vozili. Škoda je le, da je tekmovanje zaradi trenutne krize prestavljeno na september, kar pomeni, da bo udeležba verjetno nekoliko skromnejša, saj se nekaterim igralkam tedaj že začne študij v ZDA," je za STA povedal generalni sekretar GZS-ja Gorazd Kogoj.