Žan Jakše je imel več kot tri sekunde prednosti pred konkurenti. Foto: Nina Jelenc
Žan Jakše je imel več kot tri sekunde prednosti pred konkurenti. Foto: Nina Jelenc

V finalu kajakašev, kjer je konkurenca najbolj zgoščena, je Jakše zmagal z več kot tremi sekundami prednosti pred Martinom Srabotnikom, na tretje mesto pa je priveslal Vid Kuder Marušič.

"Druga vožnja je bila brez večjih napak, ki bi vzele čas. Res sem zadovoljen. Škoda, da nisem takšne vožnje pokazal že v prvo, ko je štelo za izbirne tekme, ampak tako je," je povedal Jakše.
Vodilna po prvi vožnji Peter Kauzer in Niko Testen sta po napakah v finalu ostala brez stopničk.

Med kajakašicami je drugo mesto zasedla Eva Alina Hočevar, tretje pa Lea Novak. "Skozi izbirne tekme se zelo lovim. Nastopi so toplo-hladni, zaradi česar ne morem biti zadovoljna. Trudim se, ampak ne gre vse po načrtih. Vseeno pa je zmaga na državnem prvenstvu lepa nagrada," je dejala Trčeljeva.

Hočevarjeva je bila na stopničkah tudi v kanuju, kjer je zaostala za Kozorogovo in drugouvrščeno Leo Novak.

Božič je slavil pred mladinskim svetovnim prvakom Nejcem Polenčičem in Juretom Lenarčičem: "Ključ do današnje zmage je bilo ustavljanje in potem dodajanje hitrosti. Mislim, da sem danes pokazal dve res izjemni vožnji."

Za tretjo izbirno tekmo je štela prva vožnja, kjer so bili med kajakaši v ospredju Kauzer, Testen in Kuder Marušič, v kanuju so prva tri mesta zasedli Božič, Benjamin Savšek in Žiga Taljat, med kajakašicami Hočevarjeva, Lea Novak in Ajda Novak, med kanuistkami pa Lea Novak, Kozorogova in Hočevarjeva.

V nedeljo bo na Savi še zadnja izbirna tekma, ki bo dala tudi končne odgovore, kdo bo letos zastopal slovenske barve na napovedanih mednarodnih tekmovanjih.