Nova zmaga Janje Garnbret, in to na dan, ko Slovenija slavi 30-letnico samostojnosti. Foto: KVOE/Aufschnaiter
Nova zmaga Janje Garnbret, in to na dan, ko Slovenija slavi 30-letnico samostojnosti. Foto: KVOE/Aufschnaiter

Da je Janja Garnbret v Innsbruck prišla odlično pripravljena, je dokazala prav z vsakim nastopom, najprej z najboljšim izidom v kvalifikacijah, nato v polfinalu (kjer sicer ni dosegla vrha), prav nič pa je ni moglo ustaviti niti v finalu. Drugo mesto je osvojila Američanka Brooke Raboutou, tretja pa je bila Japonka Akijo Noguči.

Izidi finala. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Izidi finala. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

"Finalna smer mi je bila zelo všeč. Všeč mi je bila že ob ogledu. Smer je bila zelo zabavna, imela je nekaj pasti in zahtevnih delov. A mislim, da mi je uspelo splezati vse dele nekako gladko, brez večjih težav. Sem zelo vesela s svojim plezanjem danes," je povedala 22-letna Korošica.

V elitni osmerici finalistk sta bili še Vita Lukan (na koncu 6. mesto) in Lučka Rakovec (8.) Slovenije je bila edina s tremi predstavnicami v finalu. Mii Krampelj je malenkost zmanjkalo, saj je polfinale končala na 11. mestu.

Innsbruck: Nastop Janje Garnbret v finalu težavnosti

Pri moških je zmagal Avstrijec Jakob Schubert, drugi je bil Italijan Stefano Ghisolfi, tretji pa Švicar Sascha Lehmann. Mladi Luka Potočar, edini slovenski finalist, je osvojil sedmo mesto, za njim pa je prav na začelju finalistov tekmovanje končal favorizirani Čeh Adam Ondra, ki je bil najboljši v kvalifikacijah in v polfinalu, v finalu pa je bil preveč raztresen in je delal velike napake.

Domen Škofic je osvojil 17. mesto.

To je bila prva tekma v težavnosti v svetovnem pokalu letos. V soboto bodo na vrsti še finalne odločitve na balvanih. Prenos bo na TV SLO 2 in na MMC-ju. Najboljša v kvalifikacijah je bila Janja Garnbret, ki je za pet balvanov potrebovala šest poskusov. Polfinale balvanov sta si zagotovili tudi Katja Debevec z 12. in Vita Lukan s 16. mestom.

V moški konkurenci si je od Slovencev polfinale zagotovil Anže Peharc s 13. dosežkom.

Na poti do zmage. Foto: KVOE/Aufschnaiter
Na poti do zmage. Foto: KVOE/Aufschnaiter
Janja Garnbret v velikem slogu do zmage v Innsbrucku