Jure Meglič je leta 2010 v Bratislavi postal evropski podprvak. Foto: Nina Jelenc
Jure Meglič je leta 2010 v Bratislavi postal evropski podprvak. Foto: Nina Jelenc

Njegova glavna motivacija je bila možnost nastopa na olimpijskih igrah, na katerih državo lahko zastopa le en tekmovalec. Meglič je na svetovnih in evropskih prvenstvih osvojil kar šest medalj, a v konkurenci Petra Kauzerja še ni dobil priložnosti za nastop na igrah pod petimi krogi.

Prestop veliko pomeni za globalni kajak
"Predsedstvo je bilo enotno, tako da se je glede na okoliščine odločilo, da Juretu Megliču da soglasje za prestop v Azerbajdžan. Strinjali smo se, da je Jure s svojimi preteklimi uspehi veliko prispeval h kajakaški zvezi. Njegov prestop sicer veliko pomeni tudi za globalni kajak, saj bo zastopal državo, ki v kajakaštvu še nima tradicije, ima pa finančna sredstva za podporo športu. Na prestop je pozitivno gledala tudi Mednarodna kajakaška zveza, ki je brez težav potrdila njegovo prošnjo," je ob tem povedal predsednik Kajakaške zveze Slovenije Bojan Žmavc.

Še vedno bo treniral v Sloveniji
Jure Meglič bo sodeloval s Fedjo Marušičem in dosedanjim klubskim trenerjem Miho Terdičem, zimske priprave pa je opravil na Pokljuki in v Al Ainu s kolegi iz slovenske ekipe. Pri meritvah mu bo na pomoč priskočil tudi Janez Vodičar.

Samo letos 29 prestopov
Njegov prestop ni osamljen primer v zadnjem času. Že z lansko sezono sta za ameriško ekipo začela nastopati slalomista Francoz Fabien Lefevre in Slovakinja Dana Mann, letos pa si je mesto v drugih državah zagotovilo še devetindvajset drugih tekmovalcev v različnih kajakaških disciplinah.