Alja Kozorog je za dve sekundi prehitela Evo Alino Hočevar. Foto: Nina Jelenc
Alja Kozorog je za dve sekundi prehitela Evo Alino Hočevar. Foto: Nina Jelenc

Za edino "gostujočo" zmago je med kajakaši poskrbel Peter Kauzer.

Urša Kragelj je v soboto osvojila drugo mesto, drugo tekmo v Solkanu pa končala na prvem. "Lepo je bilo tekmovati. Po več kot enem letu, po poškodbi, se v zadnjih dveh tednih prvič počutim bolj suvereno v čolnu. Uspelo mi je sestaviti dobre vožnje, večinoma brez dotikov, tako da sem kar zadovoljna," je povedala Kragljeva.

Tesno za Uršo Kragelj je tekmo kajakašic končala svetovna prvakinja Eva Terčelj, tretje mesto pa si je priveslala Nemka Anna Faber, zmagovalka sobotne tekme.

Po več drugih mestih v preteklih tekmah serije tekem za slovenski pokal je bil z dvema zmagama uspešen Luka Božič. "Na takšen vikend sem čakal kakšne tri mesece. Takoj po karanteni se nisem znašel v novem čolnu. Na današnji tekmi sem startal z lanskim čolnom, včerajšnjo pa z novim. Zadovoljen sem, da lahko gradim sezono naprej," je bil zadovoljen Božič. Drugo mesto med kanuisti si je tokrat priveslal Jure Lenarčič, tretji pa je bil Benjamin Savšek.

Tudi v ženski konkurenci kanuistk je zmaga ostala doma. Alja Kozorog je bila skoraj dve sekundi hitrejša od Eve Aline Hočevar, sicer najhitrejše med mladinkami, tretja pa je bila Lea Novak, zmagovalka v kategoriji do 23 let.

"Od prve tekme v Tacnu do sedaj sem poskušala graditi, se popravljati iz tekme v tekmo in zdi se mi, da mi je kar dobro uspelo. Pričakovala sem, da mi bosta finalni vožnji uspeli malo boljše, ampak se mi vseeno zdi, da so bili časi dobri," je dejala zmagovalka.

Kot zadnji so se v finalu pomerili še kajakaši. Najhitrejši čas je tako kot v soboto postavil Peter Kauzer, na drugo mesto je priveslal Nemec Stefan Hengst, tretji pa je bil Žan Jakše.

"Z izkupičkom sem zadovoljen, ampak sem imel na progi še kar nekaj rezerv. Lovil sem linije, se mi zdi, da mi je v prvi vožnji čoln bolj stekel," je povedal Kauzer.