Izolanke so v finalu s 5:2 premagale Kajuh Slovan. Brez presenečenja je minil tudi zaključni turnir v 1. SNTL moški, saj je bil Maribor, ki je redni del prvenstva končal na prvem mestu, v svoji dvorani na Taboru v finalu boljši od Interja Diskonta s 5:3.

Izolanke so naslov osvojile četrtič zapored, Mariborčani pa desetič, prvič po osmih letih. Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Izolanke so naslov osvojile četrtič zapored, Mariborčani pa desetič, prvič po osmih letih. Fotografija je simbolična. Foto: EPA

V rednem delu prvenstva so branilke naslova obakrat premagale Kodeljevčanke, ki so praznih rok ostale tudi v najpomembnejši tekmi sezone.

Lea Paulin dobila vse tri dvoboje
Junakinja domače ekipe je bila 18-letna reprezentantka Lea Paulin, ki je dobila vse tri svoje posamične dvoboje, obakrat pa je zmago osvojila tudi Jana Ludvik, najboljša igralka rednega dela državnega prvenstva.

Končno tretje mesto je osvojil Logatec, Vesna pa je državno prvenstvo končala na četrtem mestu.

V skrajšanem državnem prvenstvu v 1. SNTL, ki se je v rednem delu igralo enokrožno, so prevladovali Mariborčani, ki so v finalu samo potrdili svojo dobro formo, vendar so se morali za deseti naslov državnih prvakov pošteno potruditi.

Tomaž Roudi junak finala
Junak finalnega obračuna je bil Tomaž Roudi, ki je dobil vse tri svoje posamične dvoboje, tudi osmega, v katerem je proti Aljažu Godcu zaostajal za dva niza, v nadaljevanju pa se je izkušenejši Prekmurec v mariborski ekipi le zbral in s 3:2 premagal mladega Ravenčana. Z dvema zmagama se je izkazal tudi Gregor Komac, v ravenski ekipi pa je bil dvakrat uspešen Mitja Horvat in enkrat Aljaž Godec.

Koroškega obračuna med Interjem Diskontom in Xiom Muto ni bilo, saj Mute ni bilo v Maribor. V finale so se tako uvrstili Ravenčani. Xiom Muta je državno prvenstvo končala na tretjem mestu, Pucončani pa na četrtem.