Tomoa Narasaki je v 3 poskusih razrešil vse 3 balvane, vsi preostali finalisti pa so od 19 poskusov zmogli le 3! Foto: AP
Tomoa Narasaki je v 3 poskusih razrešil vse 3 balvane, vsi preostali finalisti pa so od 19 poskusov zmogli le 3! Foto: AP

Narasaki je bil v zadnji disciplini svetovnega prvenstva razred zase, saj je v hitrosti in težavnosti osvojil drugo mesto, na balvanih pa je bil brez konkurence, saj je edini razrešil vse tri balvane (vsi preostali so dosegli vrh največ ene smeri). Njegov zmnožek uvrstitev je bil vsega 4, s čimer je bil daleč najboljši.

Sorodna novica Olimpijske dileme športnega plezanja

Srebro je osvojil Avstrijec Jakob Schubert (35), ki je bil pred težavnostjo na sedmem mestu, nato pa se je na oder izstrelil z zmago v težavnosti. Bil je sploh edini, ki je dosegel vrh. Bron je nekoliko presenetljivo osvojil Kazahstanec Rišat Haibulin (40).

Megos končal sredi tekme
Tekmovanje je predčasno končal Nemec Alexander Megos, ki je bil najboljši v kvalifikacijah. Ustavila ga je poškodba, v hitrosti je bil osmi, reševal je le prvi balvan, a se nato ni več vrnil v steno.

Od Narasakija je bila uspešnejša le Janja Garnbret, ki je osvojila kar tri zlate medalje. Slovenska reprezentanca se bo javnosti predstavila v petek.

Kombinacija, finale:

#PlezalkaDržavaHitrostBalvaniTežavnostSkupaj
1.Tomoa NarasakiJaponska2124
2.Jakob SchubertAvstrija75135
3.Rišat HaibulinKazahstan18540
4.Kai HaradaJaponska36354
5.Meiči NarasakiJaponska52660
6.Kokoro FudžiJaponska63472
7.Mickael MawemFrancija447112
8.Alexander MegosNemčija878448

Opomba: O končni uvrstitvi odloča zmnožek uvrstitev v posameznih disciplinah.