Foto: Sandi Škvarč
Foto: Sandi Škvarč

Slovenija, ki je pred istim tekmecem in sedemkratnim evropskim prvakom pred dobrim mesecem v Madridu klonila z 1:3, je tudi tokrat v prvem polčasu dobro igrala in v 18. minuti povedla prek Nejca Hozjana, s prednostjo pa je šla kljub nekaj priložnostim Špancev tudi na glavni odmor.

Španci so prednost Slovenije izničili v 24. minuti prek China. Favoriti so sicer imeli precej več strelov, dvakrat zadeli tudi okvir vrat, njihov pritisk pa se je obrestoval v 38. minuti, ko je še drugi zadetek dosegel Chino, ki je zadel skoraj iz mrtvega kota z desne strani.

Slovenija je nastopila v postavi Denis Totošković, Nejc Hozjan, Žan Koren, Igor Osredkar, Kristjan Čujec, Žiga Čeh, Klemen Duščak, Igor Bratić, Matej Fideršek, Gašper Vrhovec, Alen Fetić, Jeremy Bukovec, Tjaž Lovrenčič in Tilen Gajser.

Mesto na EP-ju, ki bo januarja prihodnje leto na Nizozemskem, si bo zagotovilo osem zmagovalcev skupin in šest najboljših drugouvrščenih, za zadnje prosto mesto pa se bosta pomerili še sedma in osma drugouvrščena ekipa.

Naslednjo tekmo bodo izbranci Tomislava Horvata odigrali v torek v Švici.

Lestvica skupine 6:
Španija 9, Slovenija 6, Latvija 3, Švica brez točk.

Futsal: Slovenci nudili dober odpor Špancem