Na prvi pomembni jadralski tekmi v razredu 470 posadka Mrak/Macarol ni začela najbolje. Foto: Reuters
Na prvi pomembni jadralski tekmi v razredu 470 posadka Mrak/Macarol ni začela najbolje. Foto: Reuters

Organizatorjem je v spremenljivih razmerah uspelo izpeljati načrtovane tri regate v ženski konkurenci. Veter je bil proti koncu že zelo šibek, kar je od posadk zahtevalo veliko dela. Dolg in naporen prvi dan pa se ni izšel po načrtih za Tino Mrak in Veroniko Macarol, ki sta po prvem dnevu na 21. mestu.

"Žal se prvi dan ni začel tako, kot sva si želeli. Pihal je veter z obale ter spreminjal jakost in smer, tako da je bilo precej zahtevno, a po navadi sva v takih razmerah res zelo dobro odjadrali, danes pa nisva bili v pravem ritmu in že od samega začetka nisva bili v stiku z najboljšimi. Za naprej je napovedano manj vetra, že jutri bova poskusili vse današnje napake odpraviti in se potegovati za najboljša mesta," je povedala krmarka Tina Mrak.

Veronika Macarol je pojasnila, kaj se je dogajalo v zadnjem letu: “Res je že dolgo od zadnje pomembne mednarodne regate. Lansko leto smo končali že s svetovnim pokalom v Miamiju, v marcu, ko bi morali imeti svetovno prvenstvo, pa so ga prestavili oziroma pozneje odpovedali. Čez zimo smo se pripravljali na Siciliji, opravili smo več sklopov priprav s skupino drugih jadralcev, tako da smo bili v ritmu regat s konkurenco, vendar ne tako pomembnih.”

Po prvem dnevu vodi francoska posadka s Camille Lecointre in Aloise Retornaz, ki sta se kljub precej slabšemu izidu v zadnji današnji regati ohranili na vrhu.

Do regate za medalje, ki je 13. marca rezervirana le za najboljših deset posadk, je načrtovanih skupno 11 regat.

Mrakova in Macarolova prvi dan nista ujeli ritma na Portugalskem