Benjamin Savšek je letos v izjemni formi. Foto: Nina Jelenc
Benjamin Savšek je letos v izjemni formi. Foto: Nina Jelenc
Nejc Žnidarčič
Nejca Žnidarčiča v nedeljo čaka še tekma v klasičnem spustu. Foto: MMC RTV SLO

Slovak je z zmago tudi prevzel skupno vodstvo v svetovnem pokalu. Pred Savška se je uvrstil le še Britanec David Florence. Savšek je bil izjemno hiter, a se je dotaknil kar treh vrat. Kljub pribitku šestih sekund se je vseeno povzpel na zmagovalni oder.

"Na progi sem bil hiter, tudi čoln mi je tekel, ampak v sredini proge sem premalo kontroliral vrata oziroma sem jih želel prehitro preveslati, zato sem naredil dotike. S temi napakami sem zelo nezadovoljen, s samo uvrstitvijo in doseženim časom pa sem lahko zadovoljen," je po tekmi povedal Savšek in dodal: "Čeprav sem v finalu delal precej napak in imel veliko kazenskih sekund, se mi je dobro izšlo. Dosegel sem tretji čas. Zelo sem vesel, da letos na svetovnih pokalih kažem dobro formo in upam, da jo bom zadržal do konca ter tudi v skupnem seštevku dosegel dober rezultat."

Preostali Slovenci so ostali brez finala. Kanuist Anže Berčič je bil 16., Luka Božič pa 28. Brez finala sta ostala tudi kajakaša, Simon Brus je bil 27. v polfinalu, Martin Albreht pa 38. Janoš Peterlin je obtičal v kvalifikacijah.

Zmaga Žnidarčiča v Lofru
Kajakaš Nejc Žnidarčič pa si je na drugi tekmi svetovnega pokala v spustu v avstrijskem Lofru priveslal novo zmago v sprintu. Čeha Richarda Halo je prehitel za dve sekundi, tretjeuvrščenega Avstrijca Gerharda Schmida pa za 2,78 sekunde. "Končno mi je uspel sprint, kot ga znam odpeljati. Lahko rečem, da mi je uspela skoraj perfektna vožnja in vesel sem, da sem končno spet na najvišji stopnički. Proga je bila zelo fizična, z nekaj tehničnimi deli, tako da mi je bila pisana na kožo, kar sem tudi izkoristil," zadovoljstva ni skrival Žnidarčič. Med kajakaši je Anže Urankar zasedel deveto mesto, Vid Debeljak pa je bil 13.

V Pragi Savšek na stopničkah
Savšek znova na stopničkah
V Pragi Savšek na stopničkah
Savšek znova na stopničkah