23-letna Portorožanka je na zaključnem turnirju v Davidsonu zasedla 26. mesto in v skupni razvrstitvi skočila na prvo mesto. V letu 2020 je tako zaslužila 49.081 dolarjev.

Ana Belac se prebija med svetovno elito golfa. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Belac se prebija med svetovno elito golfa. Foto: www.alesfevzer.com

Triindvajsetletna Portorožanka je na zadnjem turnirju zaslužila nekaj manj kot 2000 dolarjev, kar je bilo dovolj, da je s prvega mesta izrinila Španko Fatimo Fernandez Cano, ki je morala turnir izpustiti zaradi okužbe z novim koronavirusom.

Sorodna novica Ana Belac poskrbela za največji uspeh slovenskega golfa

Belačeva prihodnje leto med svetovno elito golfa
Španka je v skupnem seštevku oziroma Volvik Race For The Card za Belačevo zaostala dobrih 1000 dolarjev. Poleg njiju so si vozovnico za nastopanje na najprestižnejših turnirjih serije LPGA (Ladies Professional Golf Association) v letu 2021 zagotovile še Američanki Kim Kaufman (44.459 USD) in Janie Jackson (41.723 USD) ter Švedinja Frida Kinhult (42.057 USD), zmagovalka zaključnega turnirja sezone (-10).

Ana Belac, ki jo letos čaka še premierni nastop zadnjem majorju sezone, odprtem prvenstvu ZDA sredi decembra, je turnir v Davidsonu končala z rezultatom +7 (74-75-73-73).

Belačeva prva Slovenka z zmago na turnirju profesionalne serije
Belačeva je prejšnji konec tedna kot prva Slovenka zmagala na turnirju profesionalne serije. S štirimi udarci prednosti pred najbližjo zasledovalko je osvojila Carolina Classic na igrišču Pinehurst v Severni Karolini z nagradnim skladom 200.000 dolarjev in tako dosegla največji uspeh slovenskega golfa.