Los Angeles Dodgers so bili kot Brooklyn Dodgers ustanovljeni leta 1883, prvič so
Los Angeles Dodgers so bili kot Brooklyn Dodgers ustanovljeni leta 1883, prvič so "world series" osvojili leta 1955. Ekipa se je tri leta pozneje preselila v Los Angeles, kjer pa se zmagovalni niz ni ustavil. V "world series" so bili najboljši še v letih 1959, 1963, 1965, 1981 in 1988. Foto: EPA

Vodstvu ekipe ni uspelo poravnati dolgov, vse skupaj je pravzaprav "zakuhal" neizveden dogovor o prodaji televizijskih pravic, vreden več milijard ameriških dolarjev. Glavni krivec naj bi bil komisar Lige MLB Bud Selig, ki ni odobril predlagane kupčije.

Igralcem ekipe moštvo dolguje več milijonov dolarjev. "Dejansko ne vem, kaj to pomeni. Kolikor mi je znano, bom jutri na igrišču in metal," je pred naslednjo tekmo ekipe proti Minnesoti dejal metalec Ted Lilly, ki mu klub dolguje tri milijone dolarjev.

LA Dodgersi še zdaleč niso prva ekipa v Ligi MLB, ki je morala objaviti stečaj. Leta 1993 so bankrotirali Baltimore Orioles, lani pa Texas Rangers. Leta 2009 so se v hudih finančnih težavah znašli Chicago Cubs, a jih je rešil milijarder Joe Ricketts.