Foto:
Foto:

Klemen Ferjan (do 81 kg) je ostal brez uvrstitve, saj je klonil že v uvodnem dvoboju proti Poljaku Robertu Krawczyku. Ferjan tako ne bo videl olimpijskih iger. Urška Žolnir (63 kg) je končala na 6. mestu, na OI pa pelje prvih pet mest. Za Žolnirjevo pa še ni vse izgubljeno, saj je pred njo Belgijka Gella Vandecaveye, ki je sklenila kariero. Žolnirjeva bo potovala v Atene le, če Belgijci ne bodo poslali zamenjave za Vandecaveyjevo. Udeleženec olimpijskih iger pa bo zanesljivo Sašo Jereb, ki je v kategoriji do 73 kilogramov osvojil sedmo mesto.

"Z uvrstitvijo sem zadovoljna, saj vrhunec sezone še pride. Malo sem bila razočarana nad uvodnim porazom, vendar sem potem nizala zmage in na koncu se je vse izšlo po načrtih. Tudi v tekmi za tretje mesto sem malo taktizirala, po dobljeni točki malo počila in Prišepi je zmanjkalo časa. Zdaj me čakajo priprave na olimpijado," je po tekmi menila Sraka, ki se je po bronu v Mariboru 2002, lanskem naslovu prvakinje in tem bronu tako veselila še tretjega članskega odličja z evropskih prvenstev.

Slovenijo bodo tako v Atenah zaenkrat zastopali štirje predstavniki, poleg Srake še Nareksova in Lucija Polavder, ki v Bukarešti zaradi poškodbe ne nastopa, ter Sašo Jereb v moški konkurenci.