Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Do četrtfinala sta v posamični konkurenci prišla Andreja Dolinar in Bojan Lukežič, potem pa izpadla. Še vedno pa sta v konkurenci pri mešanih dvojicah, tam še vedno tekmuje tudi Trtnik. Lukežič in Primož Kancler pa sta s porazom začela nastop v moških dvojicah.

"Z eno besedo – tole je vrhunsko. Luka je nase opozoril že v predtekmovalni skupini, ko je napredoval po zmagi proti precej višje rangiranemu Čehu. Danes je le potrdil dobro formo, ni se ustavil. V osmini finala ga je čakal Šved, ki je v predtekmovanju porazil prvega nosilca iz Nizozemske, Luka pa je potem v petem nizu na razliko izločil še Šveda," je dejal selektor Ožbej Poročnik.

"V četrtfinalu je bil boljši od Nemca Jochena Wollmerta, ki je bil leta 2012 nazadnje paraolimpijski prvak. Pri Luki se vidi mentalna stabilnost, za to smo največ delali. Kakovost njegove igre ni bila vprašljiva. Vedno mu dajem vedeti, da zna in zmore," je o Trtnikovem nastopu še povedal selektor.

"Sem brez besed. Takega rezultata ni pričakoval nihče, niti jaz, ki imam vedno visoka pričakovanja pred vsakim turnirjem. Še lepše pa je, da mi je to uspelo doma, na domačem turnirju, to je res nekaj posebnega," pa ni skrival navdušenja Domžalčan Trtnik, ki se bo v soboto ob 9.00 meril za finale, njegov tekmec bo Tajec Čalermpong Punpo.

Trtnik do polfinala v Laškem