Mojca Rode je v mnogoboju trenutno na 17. mestu. Foto: Reuters
Mojca Rode je v mnogoboju trenutno na 17. mestu. Foto: Reuters

Oba sta v finalu v Izmirju zaostala za svojimi sposobnostmi, kar posebej velja za Romanovo, ki bi s ponovitvijo svojega najboljšega letošnjega izida 4:11,40 celo zmagala.

ATLETIKA
Romanova je bila po teku vidno razočarana. Kako tudi ne saj je bila konkurenca v tej disciplini povsem primerljiva njenim letošnjim nastopom. Zmagovalka, Rusinja Šireva, je tekla 4:12,69.

Boštjan Fridrih je v skoku v daljino prav tako krepko zaostal za letošnjim najboljšim skokom, vseeno pa si je zagotovil 3 dodatne nastope med osmerico s preskočenimi 7.46. Vse do zadnjega skoka je kazalo, da bo sedmi, potem pa je zmogel dva centimetra daljši skok in pridobil eno mesto. Zmagal je finalist letošnjega svetovnega prvenstva v Helsinkih, Ukrajinec Žuškov z 8.06 m.

RITMIČNA GIMNASTIKA
Mojca Rode je v skoraj popolni svetovni konkurenci, prednjačijo seveda predstavnice iz nekdanjih sovjetskih republik, najprej nastopila s kolebnico. Vaja ji je uspela zelo solidno, ocena 13.050 pa je pomenila 14. mesto. Slabše ji je šlo z žogo - 11.325 in končno 24. mesto. Po prvih dveh rekvizitih je v mnogoboju 17., v petek pa jo čakata še vaji s trakom in kijema.

TEKVANDO
Edina predstavnica na turniju tekvandoistov, Nina Prcač Dolinšek, je že v prvi borbi morala priznati premoč predstavnici Tajske Boorapolčaj, ki je bila boljša z 8:2.

JADRANJE
Na žalost so slovenski jadralci danes ponovno padli v sivo povprečje. Rok Puvar, ki je včeraj nanizal dve uvrstitvi med deseterico, je bil med laseristi 21. in 13. in je skupno na 16. mestu. Jernej Markič v istem razredu po današnjih 19. in 11. mestu zaseda skupno 19. pozicijo po osmih regatah. Mojca Zagernik v razredu laser radial pa je bila v sedmi regati 16., v osmi 17. in je skupno na 17. mestu.