Za Petra Kauzerja bo evropsko prvenstvo dober preizkus pripravljenosti pred vrhuncem sezone, olimpijskimi igrami v Londonu. Foto: BoBo
Za Petra Kauzerja bo evropsko prvenstvo dober preizkus pripravljenosti pred vrhuncem sezone, olimpijskimi igrami v Londonu. Foto: BoBo
Kauzer in Savšek na EP neobremenjena

Slovenska ekipa v Nemčijo potuje v polni zasedbi, v vseh štirih kategorijah bo nastopila s po tremi čolni, ki bodo Sloveniji poskušali priveslati tudi kakšno odličje. V kajakaški ekipi bodo Peter Kauzer, Jure Meglič in Janoš Peterlin, med kanuisti bodo nastopili Anže Berčič, Benjamin Savšek in Jure Lenarčič, med kanuji dvosedi Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Dejan Kralj in Simon Hočevar, med kajakašicami pa Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Mozetič.
Medtem ko imata Kauzer in Savšek že zagotovljen nastop na olimpijskih igrah v Londonu, pa se bodo v internih bojih za vozovnico potegovali še Kragljeva in Terčeljeva ter dvoseda Taljat-Božič in Kralj-Hočevar.

Kajakaši branijo zlato
Hočevar je v Augsburgu leta 1996 na prvem EP-ju zmagal med kanuisti, na ekipni tekmi pa je osvojil bron. Tam so istega leta kolajno osvojili tudi slovenski kajakaši, in sicer srebro na moštveni tekmi. Najbrž jim kaj podobnega lahko uspe tudi letos, čeprav je v ekipi novinec Peterlin. Ne nazadnje so Kauzer, Meglič in Simon Brus (ki je bil lani novinec v ekipi) na lanskem EP-ju v Seu d'Urgellu pokorili vso konkurenco. Visoke cilje imajo tudi v posamični konkurenci.

"V Augsburgu sem že zmagal, premagal Nemce. Upam, da jih bom še enkrat. Ker je proga tako specifična, se je tam z njimi res težko kosati. Meni je to enkrat uspelo, upam, da mi bo letos spet. Me pa prav zanima, kako bo priti iz londonske res divje vode, v Augsburg, kjer ni tako divja. Sam se kar malo šalim, da bom šel z divje vode veslat v potok," pravi svetovni prvak Kauzer, ki je v zadnjih dneh spet obiskal olimpijsko progo v Londonu, kjer je pilil pripravljenost.

Kauzer in Savšek na EP neobremenjena