Slovenski borci (na fotografiji srebrna Kaja Kajzer) se z evropskega prvenstva v Lizboni vračajo s tremi medalji. Foto: EPA
Slovenski borci (na fotografiji srebrna Kaja Kajzer) se z evropskega prvenstva v Lizboni vračajo s tremi medalji. Foto: EPA

V kategoriji do 78 kg je bila Patricija Brolih brez možnosti proti olimpijski podprvakinji Francozinji Audrey Tcheumeo.

Sorodna novica V pričakovanju jubilejne medalje judoistov na EP-jih

V moški konkurenci je Narsej Lacković v kategoriji do 90 kg najprej gladko ugnal Paola Persoglio iz San Marina. Nato ni imel pravih možnosti proti Nizozemcu Jesperju Sminku, ki je v odlični formi, saj je pred tem izločil prvopostavljenega Španca Nikoloza Sherazadishvilija.

V kategoriji nad 100 kg je Vito Dragić izgubil uvodni dvoboj proti Aleksandru Gordijenku iz Ukrajine. Enej Marinić je najprej gladko opravil s Fincem Marttijem Puulmalainenom. Nato ga je po hitrem postopku izločil bronasti z zadnjih olimpijskih iger Izraelec Or Sasson. Ta je bil uspešen že v prvem napadu in za zmago potreboval vsega šest sekund.

Slovenija bo prvenstvo kljub vsemu zaključila med najuspešnejšimi državami. Za zlato, srebrno in bronasto odličje so v petek in soboto poskrbele Tina Trstenjak, Kaja Kajzer in Andreja Leški.