Le dobre tri mesece je trajal tretji odhod Conorja McGregorja v športno upokojitev, zdaj se že želi vrniti in na boj vabi Mannyja Pacquiaa. Foto: Reuters
Le dobre tri mesece je trajal tretji odhod Conorja McGregorja v športno upokojitev, zdaj se že želi vrniti in na boj vabi Mannyja Pacquiaa. Foto: Reuters

Dvoboj naj bi bil decembra ali januarja na Bližnjem vzhodu. Predstavnik PacMana Sean Gibbons je potrdil pogovore in napovedal, da bo dvoboj nedvomno izjemen svetovni dogodek. 41-letni Pacquiao, ki je tudi filipinski senator, se ni boril vse od julija lani, ko je v Las Vegasu premagal Američana Keitha Thurmana.

To je že tretjič, da je Conor McGregor, slavni borec mešanih borilnih veščin UFC (Ultimate Fighting Championship), snedel dano besedo ter se premislil in se bo znova podal v ring.
32-letni McGregor se je prvič upokojil leta 2016, ker se je z UFC-jem sprl o lokaciji intervjuja, ki bi ga moral opraviti. A se je nato vrnil, potem ko je bil uspešen v pogajanjih za boljšo pogodbo.

Conor McGregor pridržan zaradi poskusa spolnega napada

Irec z vzdevkom The Notorious (razvpiti oziroma zloglasni) je marca lani drugič napovedal konec kariere, potem ko ga je oktobra 2018 v ringu premagal Rus Habib Nurmagomedov.
McGregor se je nato vrnil oktobra 2019 in januarja letos premagal Američana Donalda Cerroneja po vsega 40 sekundah. Junija je napovedal konec borb. A so ga znova zasrbele pesti.

McGregor je osvojil UFC-naslove v lahki kategoriji v letih 2015 in 2016, v težki kategoriji pa v letih 2016 in 2018, avgusta 2017 pa se je v Las Vegasu boril proti ameriški legendi Floydu Mayweatherju, ki je dvoboj, ob katerem so šelesteli milijoni dolarjev, tudi dobil.

"V pravo čast mi bo, da se bom soočil z dvema največjima boksarjema sodobnosti," je tvitnil Irec, ki je znan tudi po svojih incidentih. Med drugim je napadel avtobus, poln borcev UFC-ja, ko je v okno avtobusa zalučal voziček in s tem resneje poškodoval enega od borcev. Pred dvema tednoma je bil aretiran in se je za 48 ur znašel v policijskem priporu na Korziki zaradi poskusa spolnega napada in neprimernega razkazovanja mlajši ženski v stranišču bara v Calviju, kjer je bil na počitnicah z zaročenko in otrokoma.