Nejc Žnidarčič ne obžaluje, da njegova disciplina ni olimpijska. Foto: Nina Jelenc
Nejc Žnidarčič ne obžaluje, da njegova disciplina ni olimpijska. Foto: Nina Jelenc

Slovenski uspeh je s četrtim mestom dopolnil Anže Urankar, za kolajno je zaostal za sekundo in sedem stotink. Tim Novak je bil deveti.

"Ponosen sem na to. Svetovna prvenstva so na sporedu od leta 1952, nikoli do zdaj pa nihče ni bil petkrat svetovni prvak. Vedno ko si na vrhu neke razpredelnice, je super občutek, jaz sem danes kar na dveh," je bil ponosen 37-letni Žnidarčič, ki ne obžaluje, da njegova disciplina ni olimpijska. "Zaradi tega nisem razočaran. Že ko sem šel v ta šport, ni bil olimpijski, vedel sem, kam se podajam. Zame ni vse v olimpijskih igrah. Želim početi stvari, ki me zabavajo, ki me veselijo. In če si še najboljši v tem, potem res ne vidim nobenih težav."

Solkanec je letos svetovni prvak postal prepričljiveje kot pred dvema letoma, ko je zmagal le za stotinko. Tudi vožnjo je označil kot vrhunsko: "To je bila optimalna vožnja, vsaj tu na tej progi. Če bi vse najboljše dele na treningih sestavil v eno, ne bi bila tako dobra kot ta. Izkušnje, ki pridejo z leti, se poznajo, da si najboljši, ko je to najbolj potrebno."

Žnidarčič prvi kajakaš s petimi naslovi svetovnega prvaka
K-1, moški:
 1. Nejc Žnidarčič (Slo)        51,46
 2. Luca Barone (Fra)        +   0,56
 3. Maxence Barouh (Fra)         0,57
 4. Anže Urankar (Slo)           1,64
 5. Adam Satke (Češ)             1,89
...
 9. Tim Novak (Slo)              3,56