190 cm visoka Betchaidelle Ngombele (levo na tekmi z Madžarsko) je nase opozorila na preteklem svetovnem prvenstvu v Španiji. Foto: EPA
190 cm visoka Betchaidelle Ngombele (levo na tekmi z Madžarsko) je nase opozorila na preteklem svetovnem prvenstvu v Španiji. Foto: EPA

Po pisanju kluba gre za visokoraslo (190 cm) in nadarjeno rokometašico, ki je nase opozorila na zadnjem svetovnem prvenstvu v Španiji, na katerem je dosegla 21 zadetkov.

"Z nastopi na svetovnem prvenstvu sem bila zelo zadovoljna, saj je bilo to zame prvo veliko tekmovanje in mislim, da sem dala vse od sebe. Nisem čutila pritiska. Več kot sem igrala, bolj sproščena sem bila. Moraš biti pogumen, da lahko igraš proti tako močnim nasprotnikom. Vesela sem, da sem prispela v Ljubljano in spoznala ekipo. Pred mano so novi izzivi, selitev v Ljubljano in nova življenjska priložnost. Želim si jo kar najbolje izkoristiti," je ob podpisu pogodbe dejala Betchaidelle Ngombele.

Kongovski selektor in Tanguy Yoka, podpredsednik nacionalne zveze in kluba CARA Brazzaville, od koder prihaja visoka rokometašica, bosta v Slovenijo pripotovala skupaj z Ngombele. Prihod mlade rokometašice je namreč prvi korak nadaljnjega sodelovanja s to afriško državo.

"Podpis pogodbe z mlado, izjemno nadarjeno rokometašico za klub predstavlja predvsem strateški korak za prihodnje obdobje. Glede na to, da v Evropi vlada pomanjkanje igralk tovrstnega profila, je podpis dolgoročne pogodbe s 190 cm visoko igralko še kako dobrodošel. Zdaj je na nas, da jo razvijamo v pravi smeri, s ciljem razvoja do vrhunske športne ustvarjalnosti. Verjamem, da je obisk njene delegacije tudi priložnost za poglobljeno sodelovanje v prihodnje," je ob tem dejala Deja Ivanović, športna direktorica Krima Mercatorja.