Vinicius Junior je v Madridu zadel v 27. in 65. minuti. Foto: EPA
Vinicius Junior je v Madridu zadel v 27. in 65. minuti. Foto: EPA

Madridčani so na stadionu Alfreda Di Stefana hitro pokazali, po čigavih taktih se bo "plesalo". Počasi so lomili odpor tekmeca, dokler jih ni v vodstvo v 27. minuti popeljal Vinicius Junior. Po dolgi podaji Tonija Kroosa si je žogo lepo ustavil s prsmi in jo z roba kazenskega prostora mimo dveh branilcev z močnim in natančnim strelom po tleh spravil za hrbet Alissona Beckerja.

Na 2:0 je v 36. minuti povišal Marco Asensio, ki je zadel četrtič na zadnjih štirih tekmah. Znova je žogo naprej podal Kroos, Trent Alexander-Arnold jo je slabo izbil z glavo, saj je zletela pred vrata, tam pa jo je Asensio spretno prek Alissona še drugič poslal v Liverpoolovo mrežo. Do odmora je imel priložnost še za en gol, a je ni izkoristil. Razmerje v strelih v prvem polčasu je bilo 9:0, od tega v okvir vrat 4:0.

Redsi so bolje začeli drugi del in odgovorili v 51. minuti. Diogo Jota je preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa je žoga prišla do Mohameda Salaha, ki je zadel s šestih metrov.

Toda v 65. minuti si je Real v obdobju najboljše igre gostov (Jota bi lahko izenačil) znova priigral dva zadetka prednosti. Po izvajanju stranskega avta in podaji Luke Modrića se je z nekaj več kot 10 metrov med strelce spet vpisal Vinicius Junior. Alisson bi lahko bolje posredoval. Do konca tekme se izid ni več spremenil. Domači so znova prevzeli vajeti igre, Angleži pa jih niso več uspeli ogroziti.

Liverpool je v Ligi prvakov klonil četrtič zapored na srečanjih proti španskim klubom.

Real Madrid z lepo popotnico v Liverpool

Varane moral počivati zaradi okužbe

Raphael Varane je bil pozitiven na testiranju na novi koronavirus in ga ni bilo na dvoboju. Test so opravili dopoldne, igralca pa so nato takoj poslali v izolacijo. Francoz bo moral izpustiti tudi sobotni el clasico, ko se bo Real v španskem prvenstvu pomeril z Barcelono.

Pri Realu imajo tudi precej težav s poškodbami, manjkali so kapetan Sergio Ramos, Dani Carvajal in Eden Hazard. Pri Liverpoolu zelo pogrešajo stebra obrambe Virgila van Dijka, prav tako v ekipi ni bilo Jordana Hendersona, Joela Matipa, Divocka Origija in Joea Gomeza.

Tekmeca sta se leta 2018 srečala v finalu v Kijevu, tudi tedaj je bil Real boljši s 3:1.

Phil Foden (levo) je v 90. minuti takole zadel za zmago Manchester Cityja. Foto: EPA
Phil Foden (levo) je v 90. minuti takole zadel za zmago Manchester Cityja. Foto: EPA

Foden sodeloval pri obeh zadetkih

Manchester City je bil v vlogi izrazitega favorita proti dortmundski Borussii. Uvodne četrt ure so se gostje enakovredno kosali, nato pa so gostitelji povedli v 19. minuti, ko je po napaki Emreja Cana ter hitri akciji Phila Fodena in Riyada Mahreza v kazenskem prostoru zadel Kevin De Bruyne.

V drugem polčasu je imel City pobudo in zapravil nekaj priložnosti za povišanje vodstva, pri čemer je prednjačil Foden. V 84. minuti je sledila kazen in izenačenje Marca Reusa z levico, podal mu je Erling Haaland. Reus je z 18. zadetkom v tem tekmovanju postal najboljši strelec v zgodovini kluba, saj je za gol prehitel Roberta Lewandowskega.

Gostitelji, ki so prejeli prvi gol v Ligi prvakov po uvodnem krogu 21. oktobra oziroma 790 minutah (!), so nato vendarle slavili, potem ko je v 90. minuti akcijo imenitno začel De Bruyne, nadaljeval Ilkay Gündogan, mrežo pa je zatresel - Phil Foden. Kljub temu jih prihodnjo sredo čaka težko delo, če se želijo prvič pod vodstvom Pepa Guardiole uvrstiti v polfinale.

Četrtfinale, prve tekme

MANCHESTER CITY – BORUSSIA DORTMUND 2:1 (1:0)
De Bruyne 19., Foden 90.; Reus 84.

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Ruben Dias, Cancelo, Rodri, Gündogan, Foden, De Bruyne, Mahrez, Bernardo Silva (59./Jesus).

Borussia (D): Hitz, Guerreiro, Hummels, Akanji, Morey (81./Meunier), Dahoud (81./Delaney), Can, Bellingham, Knauff (63./Reyna), Reus, Haaland.

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)

Marco Reus in Erling Haaland se veselita izenačenja Borussie v Manchestru, ki pa ni zdržalo do konca tekme. Foto: EPA
Marco Reus in Erling Haaland se veselita izenačenja Borussie v Manchestru, ki pa ni zdržalo do konca tekme. Foto: EPA

REAL MADRID – LIVERPOOL 3:1 (2:0)
Vinicius Junior 27., 65., Asensio 36.; Salah 51.

Real Madrid: Courtois, Mendy, Nacho, Militao, Vazquez, Modrić, Casemiro, Kroos, Asensio (70./Valverde), Vinicius Junior (85./Rodrygo), Benzema.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak (81./Firmino), Robertson, Fabinho, Keita (42./Alcantara), Wijnaldum, Salah, Jota (81./Shaqiri), Mane.

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)

Povratni tekmi bosta prihodnjo sredo.


Bayern in PSG oslabljena

Bayern bo v sredo na ponovitvi finala iz lanske sezone proti Paris St. Germainu (1:0) pogrešal Serga Gnabryja, ki je bil pozitiven na novi koronavirus. Robert Lewandowski je poškodovan. PSG bo na drugi strani zaradi covida-19 brez Alessandra Florenzija in Marca Verrattija, poškodovan je Mauro Icardi.

Sreda ob 21.00:
BAYERN – PARIS SG

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Pavard, Süle, Alaba, Davies, Kimmich, Goretzka, Sane, Müller, Coman, Choupo-Moting.

Paris SG: Navas, Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Diallo, Gueye, Herrera, di Maria, Neymar, Mbappe, Kean.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)


PORTO – CHELSEA
(v Sevilli)

Verjetni postavi:

Porto: Marchesin, Manafa, Mbemba, Pepe, Zaidu, Grujić, Uribe, Otavio, Corona, Luis Diaz, Marega.

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, James, Jorginho, Kovačić, Alonso, Mount, Giroud, Werner.

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)

Povratni tekmi bosta v torek.


Polfinale

27./28. aprila:
BAYERN/PSG – MANCHESTER CITY/BORUSSIA (D)

REAL MADRID/LIVERPOOL – PORTO/CHELSEA

Povratni tekmi bosta 4. in 5. maja.