Rebeca Andrade je dobra dva meseca po tem, ko je na olimpijskih igrah Tokio 2020 postala prvakinja na preskoku, v deželi vzhajajočega sonca dosegla še en uspeh. Foto: Reuters
Rebeca Andrade je dobra dva meseca po tem, ko je na olimpijskih igrah Tokio 2020 postala prvakinja na preskoku, v deželi vzhajajočega sonca dosegla še en uspeh. Foto: Reuters

Andrade je zmagala s povprečjem 16,966 točke, srebrno medaljo je dobila Italijanka Asia D'Amato (14,083), bronasta pa je bila nova svetovna prvakinja v mnogoboju, Rusinja Angelina Melnikova (13,966).

Rebeca Andrade ostaja kraljica na preskoku

Tjaša Kysselef je s 14. mestom na preskoku dosegla enega najboljših izidov za slovensko žensko gimnastiko sploh. A vseeno ostaja grenak priokus, saj bi bila brez napake pri drugem skoku zanesljiva finalistka.

Prvo moško finalno odločitev po orodjih dneva, finale parterja, je dobil Italijan Nicola Bartolini (14,800). Za 25-letnika je bila to prva velika medalja v karieri in obenem prva zlata za Italijo na tem orodju sploh. Srebro je dobil Japonec Minami Kazuki (14,766), bron pa finski telovadec Emil Soravuo (14,700). Branilec naslova Kubanec Carlos Yulo je končal na petem mestu.

Sorodna novica Zlato za telovadca, ki se ni prebil na igre v Tokio

Dve zmagi na Kitajsko, ena v ZDA
Na konju z ročaji, kjer je Sašo Bertoncelj na svoji zadnji tekmi kariere zasedel 15. mesto, je v finalu najboljše osmerice zmagal Američan Stephen Nedoroscik, ki je zbral 15,266 točke, srebro pa sta si razdelila Japonec Kaja Kauzuma in Kitajec Veng Hao s 14,900 točke.

Na krogih se je zmage veselil Kitajec Lan Šingju s 15,200 točke, branilec naslova s SP-ja 2019 v Stuttgartu, Turek Ibrahim Colak, pa je zasedel šesto mesto.

Naslov svetovne prvakinje na dvovišinski bradlji je osvojila Kitajka Vej Šjaojuan s 14,733 točke, le za desetinko je novo zmago na tem SP-ju zgrešila Brazilka Rebeca Andrade (14,633).

V nedeljo se bodo telovadke predstavile še v finalu gredi in parterja, telovadci pa se bodo za naslove pomerili na preskoku, bradlji in drogu.

Športna gimnastika - svetovno prvenstvo: finali na posameznih orodjih, posnetek iz Kitakjušuja