JJ Redick je bil najbolj znan po svoji mehki roki. Foto: Reuters
JJ Redick je bil najbolj znan po svoji mehki roki. Foto: Reuters

37-letnik je igral za šest NBA-moštev – Orlando, LA Clipperse, Philadelphio, New Orleans, Milwaukee in Dallas. Na 940 tekmah rednega dela je imel povprečje 12,8 točke. Zadel je 1950 trojk, kar ga na zgodovinski listi uvršča na 15. mesto.

"Ko sem bil star sedem let, sem sanjal, da bom igral za Duke, pozneje sem sanjal, da bom igral v Ligi NBA. Nikoli si nisem mislil, da bom igral košarko tako dolgo. Po številnih letih v mladinskih ligah, štirih letih v Duku in 15 letih v Ligi NBA se poslavljam od igre, ki jo tako ljubim," je povedal Reddick.

Reddick je najboljši strelec v zgodovini znamenite univerze Duke. Leta 2006 ga je kot 11. na naboru izbral Orlando. V končnici je igral vseh 13 sezon, odkar je prišel med poklicne košarkarje. Leta 2009 je z Orlandom igral v finalu. Rekordnih 40 točk je dosegel leta 2016 v dresu Clippersov proti Houstonu.

V zadnji sezoni je zaradi poškodb odigral le 44 tekem za New Orleans in Dallas, ki se mu je pridružil marca. Za prihajajočo sezono je imel nekaj ponudb, a se je odločil, da konča tekmovanje na najvišji ravni.