Matej Markovič se na svojih podvigih spopada z nečloveškimi napori, vendar mu nič ni težko, saj, kot pravi,
Matej Markovič se na svojih podvigih spopada z nečloveškimi napori, vendar mu nič ni težko, saj, kot pravi, "ve, zakaj to dela". Foto: MMC RTV SLO
Sorodna novica Matej Markovič plava, kolesari in teče za šolske potrebščine

Ultratriatlonec je v disciplini Ironman pred leti v svetovnem merilu nanizal številne zmage. Zadnja leta je športno pot združil s človekoljubnostjo, saj organizira številne odmevne humanitarne akcije za pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski. S svojo srčnostjo, železno voljo in optimizmom je prepričal že veliko ljudi, ki so se mu pridružili na njegovi poti. Najbolj odmeven je njegov večdnevni projekt Srce Sloveniji, s katerim so že drugo leto zbirali denar za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.

Osrednji del te akcije je bil Matejev ekstremni podvig leta 2015, ki ga je spremljala tudi TV Slovenija. V petih dneh je le z nekaj vmesnimi urami počitka preplaval celotno slovensko obalo, prekolesaril 900 km okoli Slovenije in pretekel več kot 200 km. Vabljeni k ogledu dokumentarne oddaje, v kateri Matej Markovič na svoj način razmišlja tudi o posameznih disciplinah triatlona. Za plavanje je tako dejal, da je "voda kot deklica – bolj kot si nežen z njo, več ti vrača".

Matej Markovič, dokumentarna oddaja, 2/3