Nina Zulić ne bo mogla pomagati reprezentanci na tekmah proti Islandiji, ki bosta določili, kdo se bo prebil na letošnje svetovno prvenstvo v Španiji. Foto: www.alesfevzer.com
Nina Zulić ne bo mogla pomagati reprezentanci na tekmah proti Islandiji, ki bosta določili, kdo se bo prebil na letošnje svetovno prvenstvo v Španiji. Foto: www.alesfevzer.com

Reprezentanca se je ta teden prvič zbrala pod vodstvom novega selektorja Dragana Adžića, a je že hitri test ob prihodu na priprave pri Zulićevi zaznal okužbo, potrdil jo je tudi PCR-test, zaradi česar 25-letna organizatorka igre tokrat reprezentanci ne bo mogla pomagati.

Sorodna novica Začetek priprav z novico, da je Nina Zulić pozitivna

V samoosamitvi je trenutno še vedno Amra Pandžić, ki si z Zulićevo deli klubsko slačilnico v Turčiji in je bila z njo v tesnem stiku. Vratarko v torek pozno popoldne čaka PCR-test, ki bo dal odgovor o možnostih priključitve k preostali ekipi.

Rokometna reprezentanca je sicer od torka zjutraj v polni razpoložljivi zasedbi. Po nedeljski tekmi v Rusiji sta se v ponedeljek zvečer soigralkam na pripravah pridružili Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, v torek zjutraj pa še Branka Zec, so še sporočili z RZS-ja.

Reprezentanca je v prestolnici opravila dva treninga, vmes pa v ponedeljek zvečer opravila tudi sestanek, na katerem je selektor Adžić igralkam predstavil svoje poglede in želje. Kot je že večkrat poudaril, od prvega dne po prevzemu selektorskega mesta, na projekt slovenske ženske reprezentance gleda dolgoročno. Zaradi tega je na sestanek povabil tudi četverico igralk, ki so trenutno oddaljene od rokometnih igrišč. Poškodovani Valentina Tina Klemenčič in Nina Žabjek ter Alja Varagić in Tamara Mavsar, ki sta na porodniškem dopustu, so se z veseljem odzvale vabilu.

Slovenke v boju za tretji zaporedni nastop na svetovnem prvenstvu čakata obračuna z Islandkami. Prvi bo na sporedu to soboto ob 17.30 na Kodeljevem, povratni pa v sredo ob 21.45 na severu Evrope. Obe tekmi bo v živo prenašala TV Slovenija 2.

Seznam slovenske ženske rokometne reprezentance

Ana Abina (Krka), Ema Abina (Krim Mercator), Aneja Beganović (Podravka Vegeta/Hrv), Živa Čopi (Krka), Nuša Fegic (Mlinotest Ajdovščina), Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Tija Gomilar Zickero (Krim Mercator), Ana Gros (Brest/Fra), Manca Jurič (Krim Mercator), Manca Kogovšek (Litija), Nina Kovšca (Mlinotest Ajdovščina), Karin Kuralt (Olimpija), Barbara Lazović (Bukarešta/Rom), Nataša Ljepoja (Krim Mercator), Erin Novak (Krka), Elizabeth Omoregie (Bukarešta/Rom), Amra Pandžić (Kastamonu Belediyesi/Tur), Tjaša Stanko (Metz/Fra), Maja Svetik (Krim Mercator), Maja Vojnovič (Krim Mercator), Branka Zec (Waiblingen/Nem), Nina Zulič (Kastamonu Belediyesi/Tur)

Selektor: Dragan Adžić