Foto: EPA
Foto: EPA

Celjani, ki so prejšnji teden na kolena spravili nemškega velikana iz Kiela, so tudi na zahtevnem gostovanju v Barceloni pustili dober vtis. Proti 11-kratnim evropskim prvakom, ki so tudi letos prvi favoriti Lige prvakov, so namreč po odličnem začetku drugega polčasa v 46. minuti povedli. Imeli so celo napad za +2, nato pa je Barca naredila serijo 5:0, prevzela pobudo, dokazala svojo izjemno kakovost in v le nekaj minutah strla celjski oreh. Zvezdniška zasedba iz Katalonije je srečanje sklenila z delnim izidom 12:3.

Celjani v 40. minuti povedli v Barceloni, nato pa popustili

V celjski ekipi je bil tokrat najučinkovitejši Ante Ivanković s sedmimi goli, po enega manj sta dosegla Gašper Marguč in Aleks Vlah. Pri Barci, kjer igrata slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc, je z desetimi goli blestel Dika Mem. Sedem jih je ob stoodstotnem metu prispeval Hampus Wanne. Slovenske prvake nov izziv na veliki sceni čaka v sredo, ko bodo ob 18.45 v dvorani Zlatorog gostili Nantes.

Varovanci Alema Toskića so slabo odprli tekmo. Po vsega devetih minutah igre so zaostali za pet golov (4:9), a nato strnili svoje vrste in postopoma lovili priključek s slovitimi tekmeci. V 24. minuti so se jim po golu Vlaha, junaka nedavne zmage nad Kielom, približali na dva gola zaostanka (13:15). V končnici prve polovice tekme so znova malce popustili in se na odmor podali z zaostankom štirih golov (15:19).

Celjska zasedba je v drugem polčasu dolgo povzročala preglavice gostiteljem. V 39. minuti se jim je povsem približala (22:23) in domači trener Carlos Ortega je zahteval minuto odmora. A gostje so nadaljevali v odličnem ritmu. Po golu Žige Mlakarja so najprej izenačili na 23:23, v 42. minuti pa prvič na dvoboju povedli s 25:24, potem ko je zadel Ivanković. Katalonci so bili v šoku, kar nekaj časa so potrebovali, da so ujeli pravi ritem, toda na gostujoče vodstvo so vendarle našli odgovor in tako poskrbeli za mirno končnico.


LIGA PRVAKOV
SKUPINA B, 3. krog

BARCELONA – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 38:30 (19:15)
Mem 10, Wanne 7, Gomez 4, N'Guessan. Langaro, Richardson in Fabregas po 3
Carlsbogard, Janc, Dos Santos, Cindrić in Frade po 1; Ivanković 7, Marguč in Vlah po 6, Mazej 3, Žabić in Suholežnik po 2, Strmljan, Janc, Mlakar in Martinović po 1.

Sedemmetrovke: 1/2, 2/4
Izključitve: 6 min, 12 min
Rdeči karton: Mazej (56.).

KIEL – PICK SZEGED 34:29

NANTESELVERUM 41:30

Že odigrano:
AALBORG – KIELCE 28:30

Vrstni red: Barcelona 6, Kiel, Aalborg, Nantes in Kielce po 4, Celje 2, Szeged in Elverum brez točk.