Danskemu supervratarju Kasperju Hvidtu Kielovi zvezdniki niso dopustili, da bi se razigral. Foto: EPA
Danskemu supervratarju Kasperju Hvidtu Kielovi zvezdniki niso dopustili, da bi se razigral. Foto: EPA
Uroš Zorman
Uroš Zorman je bil tudi tokrat eden pomembnejših igralcev pri Ciudadu. Foto: EPA

Evropski klubski prvak iz Kiela je namreč Blaugrano na severu Nemčije na prvi tekmi polfinala Lige prvakov po agresivni in hitri igri odpravil s kar 41:31. Katalonci so po prevetritvi igralskega in strokovnega kadra odkrito napovedovali pohod na tron, zdaj pa se domov vračajo s kar desetimi goli minusa.

Barca že na minus 13
Lahko bi bilo še slabše, saj so gostitelji v peklu pred 10.250 gledalci štiri minute pred koncem vodili že za 13 (40:27), gostje pa so tekmo končali z nizom 4:1.

Pet domačih igralcev z najmanj 6 goli
Pri nemških prvakih je bil najbolj razpoložen Filip Jicha z devetimi goli, po šest so jih dodali Marcus Ahlm, Kim Andersson, Nikola Karabatic in Dominik Klein. Vid Kavtičnik je zbral dva gola. Opazna je bila razlika tudi v vratarjih - Barcelonina David Baruffet in Kasper Hvidt sta zbrala 11, Thierry Omeyer na drugi strani pa kar 22 obramb.

Ciudad v Nemčijo s plus 7
Veliko prednost si je pred povratno tekmo zagotovil tudi Ciudad Real, ki je v svoji dvorani s 34:27 ugnal Hamburg. Prva domača strelca sta bila Sergej Rutenka in Olafur Stefansson (po 9), Uroš Zorman je zabil tri gole, Aleš Pajovič pa en gol.

Liga prvakov, polfinale, 1. tekmi:
CIUDAD REAL - HAMBURG 34:27 (18:14)
Stefansson, Rutenka po 9, Zorman 3, Pajovič 1; G. Gille 6.

KIEL - BARCELONA 41:31 (20:15)
Jicha 9, Kavtičnik 2; Romero 10.

Ž. K.