Celjani si želijo druge zmage. Foto: EPA
Celjani si želijo druge zmage. Foto: EPA

Slovenski prvak iz mesta ob Savinji se po skoraj enomesečnem premoru vrača na veliko mednarodno sceno. Na dosedanjih šestih tekmah je premagal Zagreb in izgubil proti danskemu Aalborgu, španski Barceloni, nemškemu Kielu, madžarskemu Veszpremu in ukrajinskemu Motorju iz Zaporožja.

Trenutno je na sedmem mestu v osemčlanski skupini B, enak točkovni izkupiček ima tudi francoska ekipa, ki pa je doslej odigrala le štiri tekme.

Z Nantesom v Zlatorog prihaja Rok Ovniček, ki je pred selitvijo v Francijo poleti 2019 igral prav za Celje Pivovarno Laško. Foto: Osebni arhiv Rok Ovniček
Z Nantesom v Zlatorog prihaja Rok Ovniček, ki je pred selitvijo v Francijo poleti 2019 igral prav za Celje Pivovarno Laško. Foto: Osebni arhiv Rok Ovniček

V goste prihaja Rok Ovniček
Obračun vodilne ekipe iz slovenske in četrtouvrščene iz francoske lige, kjer že drugo sezono igra slovenski reprezentant Rok Ovniček, je za obe zasedbi izjemno pomemben. Obe ekipi sta v dosedanjem delu Lige prvakov osvojili manj točk, kot sta načrtovali, obe želita napredovati v izločilne boje.

Vid Poteko okužen z novim koronavirusom
V celjski ekipi bo na sredni tekmi manjkal krožni napadalec Vid Poteko, ki je bil pozitiven na novi koronavirus, pred kratkim pa se je ekipi - po desetdnevni odsotnosti - pridružil Tadej Mazej. "Odsotnost Poteka nas je zelo prizadela. Gre za izjemno pomembnega igralca v naši ekipi, predvsem v obrambi, kjer je kraljeval v zadnjem času," je na novinarski videokonferenci v uvodu dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

Sorodna novica Ovniček: Kiro Lazarov je moj prijatelj. Vesel sem, da igram z njim.

Nantes brez Gurbinda, Lazarova in Figuerasa
"V zadnjem obdobju smo dobro delali, naša forma se vzpenja, a to moramo dokazati na igrišču. Po naših informacijah bodo pri Nantesu manjkali oba desna zunanja igralca, Španec Eduardo Gurbindo in Makedonec Kiril Lazarov, ter španski krožni napadalec Adria Figueras. Na sredni tekmi bomo dali vse od sebe in igrali tudi za tiste, ki ne bodo z nami,"
je še dodal Ocvirk.

Ivić: Manjka nam izkušenj
"V Ligi prvakov se v naši ekipi pozna, da nam primanjkuje izkušenj, kar je bilo vidno predvsem na tekmah proti Aalborgu in Zaporožju. Proti Nantesu še nisem igral, a gre za zelo kakovostno ekipo, ki jo vodi izjemno nadarjeni španski trener Alberto Entrerrios. Že vrsto let je na vrhu francoskega rokometa, pred dvema letoma je nastopila tudi na zaključnem turnirju evropske lige prvakov v Kölnu, kar zgovorno priča o njeni moči,"
je pred sredno tekmo v Zlatorogu dejal vratar Filip Ivić.

Novak: Upam na drugo zmago
"Na tekmi proti Nantesu bo treba dati svoj maksimum. Tekmec je kljub odsotnosti nekaterih pomembnih rokometašev izjemno močan in kakovosten, a verjamem v svoje soigralce in upam na drugo zmago," pa je dodal krilni igralec in najboljši strelec celjske ekipe Domen Novak.

Celjani so v "generalki" za Nantes v vnaprej odigrani tekmi 11. kroga državnega prvenstva z 39:21 ugnali Izolo v gosteh.

LIGA PRVAKOV

8. KROG, skupina B

Sreda ob 20.45:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - NANTES

VESZPREM - AALBORG

Četrtek ob 18.45:
MOTOR ZAPOROŽJE - ZAGREB

Ob 20.45:
BARCELONA - KIEL

Vrstni red: Barcelona 12, Veszprem 11, Aalborg 8, Kiel 7, Zaporožje 4, Nantes in Celje po 2, Zagreb brez točk.