Dragan Gajič je Mariborčanom nasul 9 golov. Foto: MMC RTV SLO
Dragan Gajič je Mariborčanom nasul 9 golov. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Zorman
Uroš Zorman je bil eden izmed štirih rokometašev Celja, ki so dosegli po 3 zadetke. Foto: Marko Madžarac
Celjani pričakovano do superpokala

Zaradi bolezni glavnega trenerja Serdarušića je svojo prvo tekmo vodil Tomaž Ocvirk. Začetek tekme je bil spektakularen, uvodne minute so bile izenačene, nato pa so Celjani dvignili raven igre in jasno dali vedeti, da ne bodo dovolili presenečenja. V 13. minuti so povedli z 9:6, do odmora so si priigrali 4 gole prednosti.

V drugem polčasu so v 40. minuti povedli že celo za osem golov (26:18), po minuti odmora so Mariborčani vendarle uspeli zaustaviti nalet. Igralci tekme so bili nedvomno Luka Žvižej, Dragan Gajič in Mirko Alilović.

Ocvirk: To bo naša sezona!
"Naša zmaga je bila rutinska," je po tekmi dejal Ocvirk. Dodal je: "V pripravah na sezono, ki je pred nami, smo precej delali na kondicijski pripravi, saj nas čaka naporen ritem tekem sreda - sobota. Žal se nam je precej pozno priključila naša zadnja okrepitev Petar Metličić, zato bomo morali v prihodnjih dneh in tednih še veliko delati na uigranosti. To bo naša sezona." Domači trener Marko Šibila pa je dejal: "Zmaga Celjanov je bila pričakovana, saj gre za zvezdniško moštvo, ki bo številka 1 v novi sezoni pri nas. Sami bomo v sezoni, ki se začenja prihodnji teden z državnim prvenstvom, iskali priložnost za zmage in točke proti ekipam, ki smo jim enakovredni."

SLOVENSKI SUPERPOKAL, Maribor

Maribor Branik - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:34 (14:18)
Batinovič 7, Ivančič in S. Razgor po 6, Čelica in Čebokli po 3, Lešnik, Gregorc, Hartman, Furlan in Kleč po 1; Gajič 9, Žvižej 7, Zorman, Rnić, Toskić in Pajovič po 3, Prieto, Vugrinec in Metličić po 2.

Celjani pričakovano do superpokala