Krimovke bodo v novi sezoni Lige prvakinj igrale z Györom, Thüringerjem in kvalifikantom. Foto: Peter Kališek
Krimovke bodo v novi sezoni Lige prvakinj igrale z Györom, Thüringerjem in kvalifikantom. Foto: Peter Kališek
Dunajski žreb kroglic je določil, da bodo Celjani nastopali v skupini B, tekmeci pa bodo igralci PSG-ja, Pick Szegeda, Flensburga, Skjerna, Zagreba, Motorja Zaporožja in Nantesa. Foto: www.alesfevzer.com

Žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju je določil, da bodo slovenske državne prvakinje v skupini C. Skupini A sestavljajo Budućnost, Metz, Odense in Larvik, v skupini B bodo Rostov, Koebenhavn, Savehof in Brest, v skupini D pa Bukarešta, Vipers, Rail-Cargo Hungaria in še drugi kvalifikant. Kvalifikacijski turnir bo med 7. in 9. septembrom.

"V Ligi prvakinj nobena skupina ni lahka, saj so povsod vrhunske ekipe. O evropskih prvakinjah iz Madžarske ni treba izgubljati besed, Thüringer je v Evropi stalnica, vsako sezono potrjujejo, da so dobro organizirani in lahko kotirajo visoko. V kvalifikacijah največ pozornosti namenjam romunski Craiovi, za katero je vrhunska sezona in zmaga v pokalu EHF. Z okrepitvami je postala zelo nevarna ekipa, proti kateri nam ne bo lahko. Prvi cilj je uvrstitev v nadaljevanje, imamo osveženo ekipo, ki bo morala biti že na uvodu sezone pripravljena za največje izzive," je po žrebu dejal trener krimovk Uroš Bregar.

"Dobili smo zanimivo skupino C, igrali bomo proti atraktivnim nasprotnikom, kot je aktualni evropski prvak Györ, ki je po mojem mnenju nesporno favorit skupine. S preostalima dvema nasprotnikoma pa se bomo borili za mesta, ki vodijo v drugi del tekmovanja," je žreb komentirala vratarka Miša Marinček.

Tamara Mavsar je dodala: "Vsi vemo, kaj v ženskem rokometu pomeni Györ, ki je naš znanec že kar nekaj sezon. Thüringer je res kakovostna ekipa, proti kateri je na gostovanju zelo težko igrati. Vsi kvalifikanti so zelo zanimivi, pogledujem predvsem proti Craiovi, ki se je po izjemni sezoni še zelo dobro popolnila na vseh položajih. Kljub temu menim, da smo z žrebom lahko zadovoljni, vedno pa je lahko še bolje ali slabše."

Celje v zelo privlačni skupini
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v elitnem tekmovanju nastopali v skupini B, tekmeci slovenskih državnih in pokalnih prvakov pa bodo igralci PSG-ja, Pick Szegeda, Flensburga, Skjerna, Zagreba, Motorja Zaporožja in Nantesa, je odločil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Skupino A sestavljajo Vardar, Kielce, Barcelona, Meškov Brest, Veszprem, Montpellier, Kristianstad in Rhein-Neckar Löwen.

V skupini C so Metalurg, Bjerringbro-Silkeborg, Sporting, Bešiktaš, Čehovski medvedi, Tatran Prešov, v skupini D pa Wisla, Ademar Leon, Elverum, Wacker Thün, Dinamo Bukarešta ter Cocks.

Celjani so dobili atraktivne tekmece, iz prvega bobna udeleženec zadnjega zaključnega turnirja v Nemčiji, zvezdniški Paris Saint-Germain, ki bo z novim trenerjem Raulom Gonzalezom, nekaterimi okrepitvami in številnimi zvezdniki ponovno napadal evropski vrh. Iz drugega bobna bo tekmec aktualni madžarski prvak Pick Szeged s tremi Slovenci (Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarič). Tretji nasprotnik je prav tako nekdanji evropski prvak, nemški Flensburg, ki je tudi aktualni nemški prvak in že tradicionalni tekmec celjskega kluba. Četrti boben je prinesel zahtevnega tekmeca in logistično zahtevno potovanje. To je danski prvak Skjern, s katerim se bo celjski klub pomeril prvič. Zagreb je tradicionalni tekmec slovenske ekipe. Šesti boben ji je prinesel novinca v elitnem delu lige prvakov, Motor Zaporožje, zadnji tekmec pa je francoski Nantes, letošnji finalist zaključnega turnirja lige prvakov.

"S Skjernom in Nantesom se bomo srečali prvič, Zaporožje pa je enkrat že gostovalo v Zlatorogu. Skjern je tipični predstavnik danskega rokometa. Ta vrača nekdanje in sedanje reprezentante v svojo ligo, so zelo zanimiva in atraktivna ekipa, ki igra hiter in dopadljiv rokomet, z veliko kombinatorike in morali bomo biti zelo pazljivi. Na drugi strani pa je Nantes, ki je bil letos na zaključnem turnirju oziroma v finalu in to že samo po sebi dosti pove o njih. So zelo močna in kompaktna ekipa, ki ima velik poudarek na igri v obrambi, ki jo prakticirajo zelo dobro, imajo pa tudi odlične strelce z razdalje ter igralce, ki veliko tečejo. Francoski rokomet prevzema vajeti v Evropi in Nantes ter seveda Pariz v naši skupini to le dokazujeta. Nam manj znani tekmec je še Zaporožje, ki pa je ekipa, ki po imenu ne spada v sam vrh rokometa," je za klubsko spletno stran povedal trner Branko Tamše.