Celjani si tako s stoodstotnim izkupičkom delijo vrh lestvice z Ribničani. Celje in Gorenje sta se na začetku sezone pomerili že v superpokalu, ko so s 25:23 slavili varovanci Tomaža Ocvirka. A državni prvaki se še kako zavedajo, da se na "starih lovorikah" ne da spati.

Celjani so konec avgusta v superpokalu ugnali Velenjčane s 25:23. Pivovarji so po petih krogih na vrhu lestvice, Gorenje je sedmo. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Gorenja Zoran Jovičić je slabši začetek sezone pripisal "velikemu številu poškodb in nerealnim visokim pričakovanjem". Foto: www.alesfevzer.com

Makuc: Mesto na lestvici je zavajajoče
"Derbi je derbi, ne glede na to, kje je katera ekipa na lestvici. To je sicer lahko zavajajoče in niti na misel nam ne pride, da bi se zanašali na to. V tekmo moramo vstopiti maksimalno zbrani, odločeni in borbeni, kot smo to prikazovali na naših zadnjih tekmah. Zelo pomembno je, da zmanjšamo število napak in v napadu odigramo zbrano. Velenje je namreč ekipa, ki kaznuje napake in iz nasprotnih napadov dosega veliko število zadetkov. To smo videli ob našem lanskem porazu v pokalu in tudi na tekmi Pokala EHF, ki jo je v nedeljo Velenje zanesljivo dobilo v Šabcu. Pokazali so, da se dvigujejo v formi, zato nas čaka zelo zahtevna tekma, a takšni so derbiji tudi po navadi. Odigrati moramo odločno, zbrano in biti osredotočeni na našo igro,"
je za spletno stran celjskega kluba derbi z Velenjem napovedal Domen Makuc.

Zbičajnik: Odločila bo dnevna forma

Gorenje po slabem začetku prvenstva čaka še derbi v Celju

Velenjčani so v generalki pred derbijem v nedeljo zmagali v Šabcu (32:24), kar nakazuje, da se njihova forma dviguje."V tekmo bomo šli stoodstotno angažirano. Tekmeci se med seboj zelo dobro poznamo, tako da med ekipama ni nobenih večjih skrivnosti. Srečanje med večnimi rivali daje še poseben naboj in menim, da se bo zmage veselila ekipa, ki bo imela boljši dan," je za spletno stran velenjskega kluba dejal Benjamin Zbičajnik, pomočnik trenerja Gorenja Zorana Jovičića.

Tekma v Zlatorogu se bo začela v sredo ob 17.30. Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju pa na 17.15.

V sredo rokometni derbi med Celjem PL in Gorenjem

LIGA NLB, 6. krog

Sreda ob 17.30:
CELJE PL – GORENJE VELENJE
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Ob 19.00:
RIKO RIBNICA – KOPER

Petek ob 19.00:
TRIMO TREBNJE – URBANSCAPE LOKA

Sobota ob 18.45:
BUTAN PLIN IZOLA – DOBOVA

Ob 19.00:
JERUZALEM ORMOŽ – MARIBOR BRANIK
SLOVENJ GRADEC – KRKA

Lestvica:              
CELJE PIVOVARNA LAŠKO  5 5 0 0 10
RIKO RIBNICA      5 5 0 0 10
TRIMO TREBNJE      5 3 1 1  7
DOBOVA         5 3 0 2  6
KOPER 2013       5 2 1 2  5
JERUZALEM ORMOŽ     5 2 1 2  5
GORENJE VELENJE     5 2 0 3  4
URBANSCAPE LOKA     5 1 2 2  4
BUTAN PLIN IZOLA    5 1 1 3  3
MARIBOR BRANIK     5 1 0 4  2
SLOVENJ GRADEC     5 1 0 4  2
KRKA          5 1 0 4  2