Boris Denič ob izbruhu afere ni želel stopiti v kontakt s slovenskimi rokometaši. Foto: EPA
Boris Denič ob izbruhu afere ni želel stopiti v kontakt s slovenskimi rokometaši. Foto: EPA
Gajić izpuščen, proti Proštu obtožnica

"Vsi smo presenečeni, da se dogaja to, kar se dogaja. V tem trenutku ne razpolagam z nikakršnimi informacijami, na podlagi katerih bi lahko napovedoval, kaj se bo zgodilo in kako se bo zadeva razpletla. Najprej bodo morali pravosodni organi v Franciji to temo končati, da bi mi v Sloveniji lahko potem ukrepali. Ne glede na to, kaj bodo pravosodni organi v Franciji odločili, pa se bodo seveda morale odzvati tudi panožne rokometne zveze in Evropska rokometna zveza. Kolesje se mora odviti, mislim pa, da se je šele začelo odvijati. Upam le, da bo nazadnje vse v redu, kako pa bo lahko vse v redu, po tem, kar se je že zgodilo, pa ne vem," je za STA povedal Denič.

Sam na kazni ne bo imel vpliva
"V tem trenutku ne razmišljam o državni reprezentanci in njihovem nastopu, ampak o njih kot ljudeh in osebah. Upam, da v tej aferi ne bodo kolateralna škoda francoskega športa. Vemo, da so naši fantje tam tujci in vemo, kako se to zna obrniti. Upam, da ne bo tako. Ne vemo, kaj se je zgodilo, lahko pa smo prepričani, da bodo sledile kazni, pri čemer ima EHF škarje in platno, vključno s panožnimi zvezami. Do mene bodo prišle že sprejete odločitve, ki bodo takšne ali drugačne in na te ne bom imel preveč vpliva," je svoje največje bojazni razkril slovenski selektor.

V Sloveniji ni velikega fonda vrhunskih igralcev
Člani francoskega prvaka so Vid Kavtičnik, Dragan Gajič in Primož Prošt. "Oni so del družine. Sigurno je, da Slovenija nima nekega fonda vrhunskih igralcev na tej ravni in seveda, da se bo njihova morebitna odsotnost poznala. Ampak moramo iti naprej, drugače ni mogoče razmišljati," je še dejal Denič, ki osebno ni niti poskušal stopiti v stik s tremi igralci. "Že zdaj imajo polne glave vsega, ne želim se še jaz vpletati in jim dodatno oteževati stvari. Zadev ne moremo prehitevati, počakal bom, da se afera razjasni in pomiri ter bodo za to pristojne instance sprejele odločitve," je še dodal.

Gajić izpuščen, proti Proštu obtožnica