Vid Kavtičnik se je poškodoval na treningu. Foto: EPA
Vid Kavtičnik se je poškodoval na treningu. Foto: EPA

Kapetanu slovenske reprezentance je na petkovem treningu med borbo s soigralci počila koža med prstoma na levi dlani, zaradi česar so ga v Splošni bolnišnici Celje nemudoma oskrbeli s petimi šivi. Kavtičnika čaka nekaj dni prisilnega počitka, dodatni pregledi prihodnji teden pa bodo pokazali, ali bo lahko nastopil na EP-ju.

"V ponedeljek moram iti na ponovni pregled, da pregledamo, kako se rana celi. Ostajam optimističen in upam, da bom nekako lahko pomagal soigralcem," je Kavtičnik povedal za TV Slovenija.

Poleg Kavtičnika je na seznamu poškodovanih še naprej Darko Cingesar, ki je ob prodoru in prekršku enega izmed iranskih rokometašev na četrtkovi tekmi začutil hudo bolečino v hrbtu. K sreči njegova poškodba ni hujša, kakor tudi ne poškodba Nika Medveda, ki je prav tako med tekmo z Iranom začutil bolečine v rami. 27-letni rokometaš je na večernem treningu že treniral z ekipo.

Gaber prestal operacijo
Na položaju desnega zunanjega igralca je poleg Kavtičnika vprašljiv tudi nastop Jureta Dolenca. Zaradi poškodbe bo EP zagotovo izpustil tudi najboljši krožni napadalec Matej Gaber, ki je danes prestal operacijo pete stopalnice in bo z igrišč predvidoma odsoten tri mesece.

Slovenski rokometaši so z odliko opravili prvi test pred evropskim prvenstvom, na pripravljalni tekmi na Dolu pri Hrastniku so premagali Iran z 31:19.

Prvenstvo se bo začelo čez osem dni, Slovenija pa bo v predtekmovanju igrala v skupini C v Zagrebu skupaj z Makedonijo, Črno goro in Nemčijo.