Za slovensko rokometno reprezentanco je prvi del priprav, ki je bil namenjen predvsem regeneraciji igralcev. Foto: MMC RTV SLO
Za slovensko rokometno reprezentanco je prvi del priprav, ki je bil namenjen predvsem regeneraciji igralcev. Foto: MMC RTV SLO

Reprezentanca je v petih dneh opravila osem treningov, katerih prvotni namen sta bili regeneracija in fizična priprava na napore, ki Slovence čakajo od 13. januarja na Hrvaškem. Nekaj časa je bilo namenjenega tudi delu z žogo in taktični postavitvi.

Z izjemo Jureta Dolenca in Nika Henigmana, ki sta trenirala po posebnem programu in opravljala intenzivne terapije, nihče izmed igralcev nima težav s poškodbami. S člansko reprezentanco je bil prvi teden tudi kapetan mladinske izbrane vrste Tilen Kosi, ki v Zrečah opravlja rehabilitacijo po operaciji strganih kolenskih križnih vezi. Kosi je s trenerjem za fizično pripravo Primožem Porijem treniral po posebnem programu in izvajal terapije z Žanom Rantom Roosom in Slavkom Brezovnikom.

Vujović zadovoljen z opravljenim delom
"Mislim, da smo v prvem ciklusu uresničili zastavljene cilje, zato sem lahko zadovoljen. Vesel sem, da so igralci dobro trenirali in da so zdravi, obenem pa tudi, da rehabilitacija Jureta Dolenca in Nika Henigmana poteka dobro. Pričakujem, da ju bomo lahko po novem letu že začeli priključevati ekipi in da bi bili lahko pred koncem priprav že v polni postavi. Reprezentanti imajo zdaj dva dni odmora, ki ju bodo izkoristili za počitek in druženje s svojimi najbližjimi, treninge pa znova nadaljujemo 2. januarja,"
je dejal slovenski selektor Veselin Vujović.

Slovenija bo 4. januarja odigrala prvo pripravljalno tekmo, in sicer na Dolu pri Hrastniku proti Iranu.

PRIPRAVLJALNE TEKME

Četrtek, 4. januarja, ob 19.00 (Dol pri Hrastniku):
SLOVENIJA - IRAN

Torek, 9. januarja, ob 19.00 (Murska Sobota):
SLOVENIJA - SRBIJA

Sreda, 10. januarja, ob 18.00 (Velenje):
SLOVENIJA - SRBIJA