Celjani so na sever Nemčije odpotovali z željo, da osvojijo vsaj točko, ki bi pomenila njihov prvi preboj v izločilne boje lige prvakov po letu 2014. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so na sever Nemčije odpotovali z željo, da osvojijo vsaj točko, ki bi pomenila njihov prvi preboj v izločilne boje lige prvakov po letu 2014. Foto: www.alesfevzer.com

Kljub porazu - enajstemu v Ligi prvakov - so varovanci Tomaža Ocvirka v skupini A po zadnjem krogu tega dela tekmovanja sicer na šestem mestu, ki še vodi v želeno osmino finala, a morajo počakati še na razplet nedeljske tekme med PSG in Zagrebom. Slednji bi jih z zmago v Parizu namreč prehitel na lestvici.

Dober odpor Celjanov
Celjani so se v prvem polčasu dobro upirali nemškemu prvaku, korak so držali tudi po zaslugi vratarja Klemna Ferlina. Manjšo prednost so imeli gostitelji, a slovenski prvaki so jih po dveh hitrih golih ujeli (8:8). Nemci so po minuti odmora povedli za dva gola (11:9), Celjani pa so se spet približali. A v sami končnici je Flensburg tudi zavoljo številnih izgubljenih žog Celjanov zbežal na +3 (14:11).

Strelski mrk Celja v končnici
Prednost treh golov so nesli tudi v drugi polčas, ki pa so ga začeli brez kaznovanega Soegarda Johannessena. A tega gosti niso znali unovčiti, gostitelji so namreč še povečali prednost (17:13).

Celjani pa so z dvema hitrima goloma znižali zaostanek (17:15). Nato so z dobro obrambo Celjani prišli do novega napada, ki so ga izkoristili, zadel je David Razgor, za le gol zaostanka (17:16).

Sledilo je obdobje, v katerem so gostitelji vodili z dvema ali tremi goli, toda Celjani se niso vdali. V 48. minuti je Matic Grošelj poskrbel za novo izenačenje (23:23), a spet se je ponovila stara zgodba, gostitelji so namreč dvominutno celjsko izključitev izkoristili za nov pobeg (26:23).

Ko je novo izgubljeno žogo kaznoval Johannessen z golom za 27:23 v 54. minuti, je bila domača vrsta na pragu zmage, ko pa je ob skoraj deset minut dolgem strelskem celjskem mrku zadel Jens Schöngarth za 28:23 v 57. minuti, pa je bila tekma dokončno odločena.

Pri domačih je bil z osmimi goli najboljši Johannes Golla, pri gostih pa sta jih po šest dosegla mladi Tim Cokan in David Razgor.

Rokometaši Celja PL praznih rok iz Flensburga

Izjava po tekmi
Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Naloga, ki je bila pred nami, je bila težka, a ponosen sem na igralce, ki so kljub mladosti pokazali dobro predstavo, borbo in se niso predajali vse do konca. Flensburg je zasluženo prišel do zmage, naredili smo kakšno napako preveč, ki nas je stala možnosti, da bi v končnici presenetili domačina, ki se mu je prav tako šlo za zmago. V prvem polčasu smo imeli težave v obrambi s krožnimi igralci, v drugem pa nam je manjkalo samozavesti v napadu, ko smo bili premalo odločni. Sedaj bomo čakali rezultat iz Pariza, predvsem pa delali še naprej, verjamemo, da nas čakata še vsaj dve tekmi v tem tekmovanju, še prej pa seveda pomembne naloge v državnem prvenstvu."

Sorodna novica Celjani želijo v Flensburgu potrditi napredovanje
Celjani upajo, da bodo po šestih letih spet v osmini finala

LIGA PRVAKOV
14. KROG, skupina A

FLENSBURG - CELJE PL
29:26 (15:12)

Flensburg-Handewitt: Burić, Glandorf 1, Golla 8, Svan, Wanne 4, Jeppsson 2, Joendal, Steinhauser 2, Heinl, Zachariassen 5, Soegard Johannessen 4, Gottfridsson 1, Bergerud, Schöngarth 2, Jurecki.

Celje Pivovarna Laško: Šarac 2, Grošelj 5, Poteko, Vujović, Žabić, Ferlin, da Silva 2, Kodrin 1, Horžen, Grebenc 3, Makuc, Leban 1, Novak, Cokan 6, Razgor 6 (3).

Sedemmetrovke: /; 3/3
Izključitve: 4 min; 2 min
4.221 gledalcev.

Sobota ob 20.00:
BARCELONA - PICK SZEGED

Nedelja ob 16.50:
AALBORG - ELVERUM

Ob 17.00:
PARIS SG - ZAGREB

Lestvica:                           
BARCELONA              13 12 0  1 24
PICK SZEGED            13  9 2  2 20
PARIS SG               13 10 0  3 20
FLENSBURG              14  7 1  6 15
AALBORG                13  6 1  6 13
CELJE PIV. LAŠKO       14  3 0 11  6
ZAGREB                 13  2 1 10  5
ELVERUM                13  1 1 11  3